Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Badkamer 18 mrt 2018

4x tips voor het schoonmaken én houden van je glazen douchedeur

Een glazen douchedeur en glazen wanden zijn misschien wel een van de mooiste manieren om je douche af te schermen en de badkamer te behoeden voor een waterballet. Het staat prachtig maar er is wel een nadeel: de deur is altijd zo lastig schoon te maken en vooral schoon te houden!

Zo maak je een glazen douchedeur schoon

1. Na elke douchebeurt…

Om je mooie glazen douchedeur schoon te houden, zul je er toch aan moeten geloven: iedere dag, na het douchen moet de wand even droog gemaakt worden. Dit kan je doen met een rubberen ‘trekker’. Hang ‘m op in de douche, dan is het meteen een goed geheugensteuntje. En als je toch bezig bent, maak de kranen en douchestang ook meteen even droog met je handdoek. Zo voorkom je kalkaanslag.

Heeft de kalk toch toegeslagen? Geen paniek, een beetje kokosolie doet wonderen.

2. Poetsen met een droogtrommeldoekje

Een tip die de Roomed redactie ook nog niet kende, maar het klinkt wel heel logisch: als je je glazen douchedeur afneemt met een droogtrommeldoekje, kun je heel makkelijk en snel zeepresten verwijderen.

Hoe dat kan? De ingrediënten in het doekje, die normaal je kleding lekker zacht maken, verzachten ook alle aanslag in de douche. Hierdoor wordt het extra makkelijk om de zeepresten en waterdruppels te verwijderen.

Zo verwijder je die witte aanslag op je donkere badkamertegels in de douche

3. Even gummen!

Een gum is niet alleen handig voor foutjes op je (teken)papier. Een gum is ook perfect voor het verwijderen van zeepresten en waterdruppels, die na het douchen zijn achter gebleven op je glazen douchedeur. Zo wordt schoonmaken wel heel makkelijk.

4. Sprayen met azijn

Wanneer er eenmaal kalk op de glazen wand of deur zit, is dat behoorlijk lastig te verwijderen. Een beetje azijn kan het schoonmaken vergemakkelijken. Vermeng in een lege plantenspuit wat azijn met een beetje water. Spray dit rijkelijk op de deur en laat het een kwartiertje inwerken. In de tussentijd wel even een raam opzetten, aangezien azijn nogal een sterke geur heeft.

Spoel daarna de azijn met de douchekop van de deur, en maak de deur droog met een doek of trekker.

Tegels en voegen schoonmaken hoeft niet moeilijk te zijn

Glazen douchedeur
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x tips voor het schoonmaken én houden van je glazen douchedeur
Sluiten