Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 17 sep 2016

4x tips voor het combineren van verschillende tegels in de badkamer

Een combinatie van verschillende tegels geeft je badkamer een speelse en unieke look. Maar hoe kom je tot zo’n bijzondere combinatie, die er ook stijlvol uitziet? Want een mix van tegels is net als het mixen van prints een kunst. In dit artikel vertellen we waar je zoal op moet letten en delen we vier handige tips voor je. 

De verschillende tegels kun je prachtig combineren met een rustige (witte) basis of met beton voor een stoerdere look.

1. Creëer een goede balans tussen drukke patronen

Ook in de badkamer kun je verschillende prints met elkaar mixen. Zorg er dan voor dat je een kleurenpalet kiest, waar beide prints goed bij passen. Op deze manier creëer je één kleurig geheel. Let er goed op dat gekleurde tegels met een andere kleur voeg ook al erg lijken op een patroon. Combineer deze combinatie – net als op bovenstaand voorbeeld – dan met een rustige tegenhanger als marmer.

2. Combineer bewerkte tegels met een basic variant

Kies een mooie print uit, bijvoorbeeld een oude Portugese of Marokkaanse tegel. Combineer deze tegels met een metrotegel of vierkante tegels. Het leuke aan deze combinatie is dat het niet alleen twee totaal verschillende stijlen bij elkaar zijn, maar ook de tegelsoort is compleet anders. En mat in combinatie met glanzend is sowieso altijd een goed idee! Hiermee behoud je een mooie basic look, maar wel met net dat beetje extra.

3. Varieer met verschillende groottes en vormen

Als je niet zo van de prints bent, kun je qua tegels evengoed een speelse combinatie maken. Kijk dan vooral naar de vorm. Rechthoekig met de hexagon vorm, kleine vierkanten tegels met grote stukken marmer: alles kan!

4. Pas de kleuren op elkaar aan

Met een mooi, weloverwogen kleurenpalet creëer je niet alleen een stijlvolle look, maar ook eenheid. Wanneer je verschillende prints, vormen of soorten met elkaar mixt kan het al snel rommelig ogen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Meer lezen over verschillende tegels?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x tips voor het combineren van verschillende tegels in de badkamer
Sluiten