4x tips voor een warme look in huis met wol

4x tips voor een warme look in huis met wol

In het najaar kiezen we weer voor warmere en dikkere stoffen. Dat geldt zowel voor de mode als voor het interieur. Één van onze favorieten is wol, want zeg nou zelf: wat is er lekkerder dan tijdens de koudere dagen thuis op de bank onder de wol te kruipen?

Wij kronen wol tot één van de najaarstrends van 2016 en laten je met dit artikel zien hoe je deze fijne stof in huis haalt.

1. Ga voor een neutrale kleur

Wol is één van die dingen in je interieur die je het beste neutraal kunt houden qua kleur. Ga bijvoorbeeld eerder voor een mooie aardetint, grijs, wit of zwart dan voor felle kleuren. Dit is ook makkelijker met elkaar te combineren. Zoals je bijvoorbeeld verschillende houtsoorten combineert, kan dit ook heel goed met wol. Daarbij: als je gaat voor een neutrale kleur, is de kans groter dat dit meerdere seizoenen mee kan gaan en dat scheelt weer qua budget.

Bron: Lundin

2. Combineer met stoer

Wol is zacht en heeft een warme uitstraling. Combineer daarom met stoere items voor een mooi contrast. Denk hierbij aan hout, leer of beton. Juist die combinatie van verschillende texturen is fijn.

3. Creëer contrast qua kleur

Over het algemeen geldt al dat neutrale kleuren in donkere en lichte tinten samen zorgen voor meer contrast, dus ook met je wollen items creëer je hiermee een mooi effect. Heb je een voornamelijk wit interieur? Kies dan een plaid of kussen in een donkerdere tint. In een donker interieur is een licht breisel juist weer tof om toe te voegen. Wat je ook kiest, zorg er in elk geval voor dat het geheel niet te ‘vlak’ wordt.

4. Wees creatief

Dit geldt natuurlijk voor alles en altijd tijdens de inrichting van je interieur, maar om je een paar voorbeelden te geven die je kunnen inspireren om eens nét iets anders te doen met wol: wat dacht je van wollen meubels zoals je hierboven ziet? Of combineer grof gebreid met fijnere stoffen en creëer meerdere lagen. Ook een optie: hang een wollen doek aan de muur in plaats van een traditioneel schilderij. Er zijn genoeg mogelijkheden!

MEER LEZEN
Met deze tips creëer jij binnen no-time de juiste mix van materialen bij je thuis. En deze DIY helpt jou bij het breien van je eigen dikke wollen plaid.