Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 17 februari 2016

4x tips voor een nieuwe look met spullen die je al hebt

Vaak kan je je huis een compleet nieuwe look geven als je maar een beetje creatief denkt. De oplossing is meestal heel simpel, maar daarom niet minder doeltreffend. Datzelfde geldt voor de tips in dit artikel en deze zijn ook nog eens héél budget friendly. Je hoeft namelijk niet naar de winkel om nieuwe items te kopen; alle benodigdheden heb je al in huis. Loop een rondje door alle kamers, inventariseer je objecten, meubels en accessoires en gooi de indeling eens even helemaal om. We hopen dat deze interieur tips je inspireren om een nieuwe look te creëren met de spullen die je al hebt!

We stelden dit lijstje samen, omdat we duurzaamheid belangrijk vinden en ook wij soms even de hand op de knip moeten houden. Ben je benieuwd hoe je duurzamer kan leven? Bekijk dan even dit artikel en lees deze tips als je graag wat extra geld wilt besparen.

Bron: Stadshem

1. De textiel switch

Ben je de kussens op de bank even zat en kan je bed juist wel een nieuwe opsteker gebruiken? Switch! Hoewel een bank met verschillende kussens heel knus staat, kan het soms ook weleens fijn zijn om de bank te houden zoals ‘ie is: clean en basic. Dit betekent natuurlijk niet dat de kussens de deur uit moeten. Style ze mooi op het bed (check hier 7 verschillende manieren) of maak een mooie stapel op een krukje of stoel. Wil je helemaal een compleet andere look? Verwissel dan ook de gordijnen en je woon- en slaapkamer zien eruit als nieuw.

Bron: Alvhem

2. Een andere kijk op kunst

Het verwisselen van kunst of fotolijsten is zó simpel, dat je er misschien niet meteen bij nadenkt. Haal een schilderij van de muur en hang ‘m eens op in de hal of in de keuken. Heb je een mooie gallery wall? Snijd dan wat mooie editorials uit je favoriete tijdschriften en vul de lijsten met mooie, nieuwe foto’s. Succes gegarandeerd en ook nog eens een snelle manier om een nieuwe kleur toe te voegen aan je interieur!

3. Groene verzamelplek

Houd je net als wij van planten? Het toevoegen van planten aan je interieur is een goede manier om je huis levendig te maken. Tegenwoordig komen we veel huizen tegen waarbij de planten niet verspreid staan, maar juist geclusterd op één plek. Haal je sidetable of dressoir leeg of zet een leuk krukje in de hoek van de kamer. Verzamel alle planten die je hebt en maak er een mooie verzameling van. In principe kun je alle planten met elkaar combineren. Zorg wel voor speelse hoogteverschillen, dit doe je door de achterste plant(en) op een stapel boeken of gekleurde doosjes te zetten. Speel een beetje met de compositie totdat je helemaal tevreden bent en je zal zien dat zo’n groene verzamelplek de eye catcher van de ruimte wordt!

Voor meer groene inspiratie bekijk je ons moodboard: Welcome to the jungle

Bron: Stadshem

4. Orden je boekenkast

Heb je een grote boekenkast in de woonkamer? Als je deze opnieuw ordent en inricht, geef je de woonkamer meteen nieuwe look. En met deze tips doe je dat zelfs binnen een uur!

Reageer op artikel:
4x tips voor een nieuwe look met spullen die je al hebt
Sluiten