Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 27 jul 2016

4x tips voor een huis in Spaanse sferen

Bij Roomed dromen we dagelijks weg bij de mooiste interieurs. De zomermaanden zijn hier perfect voor, want tijdens een vakantie in het buitenland vind je vaak de meest indrukwekkende en inspirerende interieurs, die weer totaal anders zijn dan in het thuisland. Hier kun je dan ook onwijs veel tips en inspiratie uit halen voor je eigen interieur. Hoe fijn is het om het vakantiegevoel op die manier een beetje mee te nemen naar huis? Heel fijn. Dat lieten we al zien met moodboards vol Marokkaanse, Afrikaanse en Scandinavische invloeden. En deze keer laten we zien hoe je in een paar stappen de nonchalante en warme Spaanse sferen in huis haalt.

Naast de prachtige interieurs van de Spanjaarden, zijn de vloeren buiten ook een plaatje. In Barcelona heb je namelijk de kleurrijkste vloeren. Check in dit artikel de gave fotoserie!

Bron: Carocim

1. Vrolijk de vloeren op met een patroon

Veel Spaanse huizen hebben prachtige stenen vloeren met vrolijke patronen. In het ene huis heeft elke kamer een ander patroon en in het andere loopt één patroon juist door het hele huis. Met zo’n vloer ben je niet genoodzaakt de rest van je interieur tot in de details te stijlen. De vloer maakt namelijk al een statement en dus kom je met basic items in neutrale kleuren al een heel eind.

Ben je net aan het verhuizen of verbouwen? Kijk dan of je in een paar kamers de vloer een boost kunt geven met kleurrijke tegels. Iets makkelijker is om een vloerkleed met opvallend patroon op de vloer te leggen of je keuken op te vrolijken met vrolijke tegels (dit laatste kan ook in een huurhuis).

Bron: Alicia Macias

2. Kies warme kleuren

Kenmerkend voor Spaanse interieurs zijn de prachtige kleuren die terugkomen in meubels, vloeren, wanden, plafonds en accessoires. Hoe komen ze toch aan die mooie kleurpaletten? De interieurs zitten vol warme tonen, die stuk voor stuk uit de natuur komen.

Zo worden huizen veelal gemaakt van de aarde uit de nabije natuur, dat vaak een rode kleur heeft. Veelal combineren de Spanjaarden dit met wit pleister, zoals je goed kunt zien in deze oude boerderij. Muren worden vaak ook beschilderd met een mosterdgele kleur. Deze kleuren, die de basis vormen van een warm Spaans interieur, kun je gemakkelijk overnemen. Durf bepaalde muren een opvallende kleur te geven en speel met accessoires in verschillende tinten.

Naast deze warme tonen hebben Spaanse interieurs ook invloeden vanuit de regio rond de Middellandse zee. Dat je zie je weer terug in een kleurenpalet van azuurblauw en groen.

Bron: H&M Home

3. Speel met planten in verschillende groottes en hoogtes

Waarschijnlijk ben je bekend met onze obsessie voor planten, maar wij zijn niet de enige. In veel Spaanse huizen vind je namelijk in vrijwel elke hoek bloemen of planten. Hét geheim om het geheel in toon te houden? Wissel de planten af met verschillende groottes en hoogtes!

Zet bijvoorbeeld naast een grote kamerplant als de Monstera een paar kleine planten in vrolijke (terracotta) potten. Dit geeft een kamer gelijk een speels effect. Wissel in een kamer ook gepotte planten af met hangende planten. Voordeel van hangende planten is dat ze niet zoveel ruimte in beslag nemen.

4. Voeg smeedijzeren details toe

De rustieke maar ook stoere look in Spaanse huizen wordt gecreëerd door smeedijzeren details in bijvoorbeeld trapleuningen, bedden en roosters voor de ramen. Dit kun je natuurlijk gemakkelijk overnemen. Kies bijvoorbeeld eens voor smeedijzeren lijsten voor je foto’s en posters, stoelen of voeg smeedijzeren stukken toe aan kandelaars of potten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x tips voor een huis in Spaanse sferen
Sluiten