Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 23 mei 2017

4x tips voor een fijne zithoek in de tuin

We zien steeds vaker dat het design van het interieur wordt doorgetrokken tot in de tuin. Zo lieten de eigenaren van dit huis het aanrechtblad van de keuken doorlopen tot in de tuin en vervagen de grenzen tussen binnen en buiten letterlijk in deze villa. Ben je niet in de gelegenheid om compleet te verbouwen, maar wil je ook in de tuin wel graag een stukje van je interieur terug laten komen? Wij geven je in dit artikel vier handige tips voor een fijne zithoek in de tuin.

Is je tuin niet zo groot? Bekijk dan ook even dit stappenplan voor het inrichten van een kleine tuin.

1. Pas de kleuren op elkaar aan

Als je graag eenheid wilt creëren in huis en tuin kun je het beste binnen en buiten dezelfde kleuren gebruiken. Heb je binnen een felgekleurde bank? Ga dan op zoek naar tuinmeubels in dezelfde kleur. Dit hoeft niet duur of moeilijk te zijn, je kunt namelijk ook een houten bankje kopen en deze schilderen in dezelfde kleur. Leg de bank vol met zachte kussens en je hebt zowel binnen als buiten een comfortabele zithoek.

Benieuwd naar de interieurtrends van deze zomer? Check dan even dit moodboard.

2. Gebruik dezelfde meubels als in de zithoek binnen

Een zithoek is geen zithoek zonder bank, koffietafel, bijzettafel en mooie verlichting. Er zijn tegenwoordig zelfs vloerkleden te koop die geschikt zijn voor buiten. Creëer dus een échte zithoek, inclusief een sidetable, mooie accessoires en veel planten en zorg dat de interieur stijlen ook goed op elkaar aansluiten.

Bron: Emily Henderson

3. Creëer sfeer met de juiste verlichting

Net als in het interieur is ook in de tuin verlichting heel belangrijk. Zeker als je vooral ‘s avonds in de tuin zit. Wij zij groot fan van string lights, omdat deze subtiele lampjes de tuin in één klap gezellig maken. Bovendien zijn deze lichtjes ook lekker low-budget en dat is vooral fijn in ons land, waar je toch niet het hele jaar door buiten kunt zitten.

Bron: H en M

4. Maak de look af met een persoonlijke touch

Net als met het interieur, doe je er ook in de tuin goed aan om de zithoek een persoonlijke touch te geven. Je zou een mooi schilderij onder een overkapping kunnen hangen of bijzondere meubels een plekje geven bij de zithoek. Denk bijvoorbeeld aan de oude servieskast van je opa en oma, waar je met een paar mooie planten een te gekke en bijzondere plantenkast van kunt maken. Ben je een DIY’er in hart en nieren? In dit stappenplan ontdek je hoe je van drie pallets een te gek daybed kunt maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x tips voor een fijne zithoek in de tuin
Sluiten