Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 10 jan 2016

4x tips voor een clean interieur (die weinig moeite kosten!)

Droom je net als wij geregeld weg bij die heerlijk strakke Scandinavische interieurs, maar weet je niet zo goed hoe je dit thuis ook kunt bereiken? Wij hebben vier regels opgesteld die je een stuk op weg zullen helpen. Als je geen fan bent van té modern en minimalistisch, geen paniek! Deze regels kun je toepassen op elk interieur. Het is bijvoorbeeld ook prima te combineren in een kamer met een bohemian look.

Deze tips voor een clean interieur zijn al super handig, maar voor meer inspiratie voor een echte Scandinavian feeling kun je ook even deze tips bekijken.

Bron: Daniella

1. Symmetrie

Je kunt de mensheid verdelen in twee groepen: de ene groep past symmetrie het liefst toe op alles en de ander gruwelt van de gedachte dat het interieur helemaal klopt en tot in de puntjes is uitgedacht. Bij welke groep je ook hoort, symmetrie is wel de meest makkelijke manier om een clean interieur te creëren, dus het is het zeker waard om het eens te proberen! Ben je geen fan? Het huis hoeft natuurlijk niet compleet symmetrisch te worden, maar werp wel even een kritische blik op de ruimte. Kun je meubels of accessoires verschuiven zodat er meer symmetrie ontstaat? Probeer het dan voor een paar weken! Bekijk ook onze tips over inrichten volgens de regel van twee.

2. Minder kleur

Je huis moet natuurlijk niet saai worden, en dus is het slim om één contrasterende kleur uit te kiezen. Vaak is dit een donkere kleur, maar een felle kleur kan zeker ook! Voor inspiratie bekijk je dit neutrale appartement met een contrasterende keuken, of dit vakantiehuis op Mallorca, waar een mooi contrast wordt bereikt met hout.

3. Eenheid

Wij zijn fan van eettafels met verschillende stoelen, maar als je gaat voor een clean interieur is het geen goede keuze. Eenheid is het keyword! Dit geldt niet alleen voor stoelen, maar ook voor fotolijsten aan de wand, of het soort metallic wat je in je accessoires wilt gebruiken.

Bron: Entrance

4. Consistentie

Dit punt is net even anders dan nummer drie. Wees consistent in de accessoires. Kies voor maximaal twee verschillende kleuren of materialen zodat je huis ook weer meer een eenheid wordt. Pas dit punt consistent toe, dus bij alles wat je koopt. En als je het écht helemaal goed wilt doen, pas je ook nog eens de regel van drie toe voor meer balans in je interieur. En ja, dit kun je ook prima combineren met de regel van twee!

Reageer op artikel:
4x tips voor een clean interieur (die weinig moeite kosten!)
Sluiten