Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 18 aug 2015

4x tips om van een tijdelijk huis je thuis te maken

Een tijdelijk huis kan heel leuk zijn of juist iets wat je eigenlijk niet wilt. Een scheiding, een nieuwbouw huis dat nog niet af is, verhuizen naar een andere stad vanwege een nieuwe baan: allemaal redenen waarom je je even moet redden in een tijdelijk huurhuis, waarin je waarschijnlijk niet veel mag veranderen. Maar hoe maak je van dat tijdelijke huis je thuis?

Met onze tips — die niet veel tijd of geld kosten — gaat dat je ongetwijfeld lukken!

1. Sorteren!

Wat gaat wel en niet mee? Is je tijdelijke huis veel kleiner dan wat je gewend bent? Dan is het zaak om even te kijken wat je de komende periode nodig hebt en wat je tijdelijk kunt opslaan. Zit je in de zomermaanden tijdelijk op een andere plek? Berg je wintergarderobe dan goed op. Heb je een grote boekenkast mét inhoud? Neem alleen de boeken mee waarvan je denkt dat je ze écht zal lezen. Is het nodig om vier identieke wokpannen mee te nemen? Dit zijn voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen als je je verhuisdozen inpakt. Neem het hoognodige mee en zoek voor de rest een opslagplaats.

Bron: Hitta Hem

2. Schilderen

Is de appeltjesgroene muur in de nieuwe woonkamer een doorn in het oog? Word je er echt chagrijnig van, elke keer als je er naar kijkt? Dan is het je vrije weekend, een paar emmers witte latex en een goede roller zeker wel waard. Maar laat de witte muren vooral lekker wit, ook al zijn ze niet misschien niet zo spierwit meer. Hang aan zo’n muur dan bijvoorbeeld posters of schilderijen. Het is zonde als je hier veel geld (en tijd!) aan spendeert, terwijl je weet dat je met zes maanden weer weg bent. Maak keuzes!

3. Investeer in de dingen waar je gelukkig van wordt én die je weer makkelijk mee kunt nemen

Als jij aan thuis denkt, denk je dan aan een bepaalde geur? Foto’s of kunst? In je tijdelijke woning moet je zeker plaats maken voor herinneringen en persoonlijke spullen. Stop deze belangrijke spullen niet weg in de opslag, want zij maken je huis je thuis. Kan de badkamer wel een upgrade gebruiken? Met een nieuw douchegordijn en mooie accessoires kom je al een heel eind. Bekijk hier onze tips voor een kleine upgrade van de badkamer in je huurhuis!

Bron: Sukha

4. En als je er écht klaar mee bent..

Verken de buurt! Maak van de nood een deugd, want in een nieuwe straat of stad zijn waarschijnlijk nog genoeg (voor jou) onontdekte plekjes. Spreek met jezelf af dat je elk weekend luncht in een nieuwe lunchroom, doe de boodschappen eens in een andere straat of stap zomaar eens op de fiets voor een rondje in de stad.

Er is genoeg te ontdekken!

Reageer op artikel:
4x tips om van een tijdelijk huis je thuis te maken
Sluiten