Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 24 sep 2016

4x tips om optimaal te genieten van een najaarsbalkon

Ben jij iemand die het liefst de hele dag buiten is? Ook nu het wat frisser wordt is het nog steeds fijn om buiten te zijn. Wacht daarom nog even met het opruimen van je balkon. Wij willen je namelijk inspireren om er een najaarsbalkon van te maken. Met de juiste aankleding en wat extra warmte kun je namelijk nog heel lang genieten van de buitenlucht.

Eerder gaven we je al tips om van je balkon je tweede huiskamer te maken. Maar nu laten we je zien hoe je je balkon klaarmaakt voor de herfst. Kijk snel mee!

Bron: IKEA

1. Lichtjes

Het wordt natuurlijk steeds eerder donker naarmate we dieper in het najaar komen. Om dan toch te kunnen genieten van je balkon is licht essentieel en het ziet er daarnaast ook vanuit huis gezellig uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lantaarns, fakkels of voor mooie lampjes die je ophangt. Er zijn gelukkig ook handige lampen met batterij, ideaal als je geen stopcontact in de buurt hebt.

Bron: Stadshem

2. Lekker warm

De temperatuur is aan het dalen en zeker in de avonden kan het snel fris worden. Je kunt jezelf warm houden door op het balkon verschillende warme plaids neer te leggen. Daarnaast kun je kiezen voor een terrasverwarming of vuurkorf (let wel op je veiligheid en die van je buren). Deze houden je lekker warm tijdens de koudere dagen.

3. sfeervolle aankleding

Ook met de aankleding kun je ervoor zorgen dat je een echt najaarsbalkon krijgt. Kies voor accessoires als dierenhuiden, geweien, gebreide kussens of leuke accessoires direct uit de natuur. Ook met dennenappels of pompoenen kun je namelijk je balkon leuk aankleden. Wil je weten wat de herfsttrends van 2016 in huis zijn? Kijk dan even hier.

4. Herfst planten

Planten zijn ook belangrijk op je najaarsbalkon. Deze kunnen net dat beetje kleur geven wat je nog mist. Let er dan wel op dat je herfst-proof planten haalt. Een aantal voorbeelden zijn: Leucothoe, Glansmispel, Viburnum, Osmanthus en de Pieris. Deze zullen de hele herfst een mooie kleur houden.

Hebben jullie nog leuke tips? Laat het ons dan weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x tips om optimaal te genieten van een najaarsbalkon
Sluiten