Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 26 apr 2017

3x styling tips voor je stand op Koningsdag

Morgen is het alweer Koningsdag! Heb jij thuis lekker opgeruimd en ben je van plan om je spullen te verkopen? Wij geven je in dit artikel drie handige styling tips die de verkoop zeker zullen bevorderen!

Bekijk je kraampje, kleed of stand alsof het je eigen concept store is. Met een aantal handigheidjes zul je meer verkopen én ziet het er ook nog eens goed uit!

Alvast in de koninklijke stemming komen? Bekijk dan ook dit moodboard.

Bron: Flickr

1. Geef je stand een naam

Elke concept store heeft een goede naam nodig, vooral op Koningsdag! Bedenk een grappige naam en maak een mooi naambord dat je makkelijk kan neerzetten of ophangen. Zo trek je meteen de aandacht én kunnen twijfelaars je stand weer snel terug vinden.

2. Een breed aanbod

Met een breed aanbod zit je sowieso goed. Laten we het voordeel van veel verschillende items even voor je schetsen. Een vierjarige feestganger ziet leuk speelgoed. Hij trekt zijn moeder mee om het te bekijken en zij ziet gelijk een te gekke jas hangen. Ondertussen vis jij een koud biertje of een glaasje prosecco uit je koelbox. Wedden dat ze geen ‘nee’ kunnen zeggen?

Bron: Pixabay

3. Presentatie

Veel verkopers op de vrijmarkt gooien hun kleding en boeken op een stapel, maar voor de koper is dit niet zo handig. Maak daarom dus nette stapeltjes op maat, merk of kleur. Een oude (behang) tafel is ook super handig: zo ligt al je verkoopwaar op een goede hoogte. Daarnaast werkt het ook altijd goed om de mooiste stukken op te hangen. Heb je nog een oud kledingrek op zolder liggen? Neem deze dan vooral mee en je zal zien dat de kledingstukken die je ophangt het snelst verkocht zijn! Verkoop je ook (kleine) meubels? Zet deze dan strategisch neer en gebruik ze om je concept store te scheiden van de rest van de verkopers.

En om je sales echt een boost te geven, hebben we nog een aantal slimme verkooptips op een rijtje gezet.

Succes en happy Kingsday!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3x styling tips voor je stand op Koningsdag
Sluiten