Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 7 nov 2016

4x style je compacte studio net als Emma Peijnenburg

Onlangs namen wij een kijkje in de compacte studio van Emma Peijnenburg. Emma is fotografe en all round creative en heeft daarnaast een héél fijn Instagramaccount. Haar studio in Amsterdam-Oost is super stylish ingericht. Omdat het gaat om een kleine ruimte, weten we zeker dat haar indeling en de styling je kan inspireren!

Benieuwd naar het complete interieur van deze compacte studio? Check hier de binnenkijker!

1. Benut de ruimte die je wél hebt op een slimme manier

Emma haar studio heeft een lange, smalle gang die leidt naar de woon- en slaapkamer en open keuken. In deze gang zette ze haar grote kledingkast. Ook heeft de gang een gekke nis. Deze ruimte liet ze niet onbenut. Ze maakte daar kleine plankjes waar nu leuke accessoires staan.

Emma heeft wel een eettafel, maar geen bank. Bedenk je dus goed waar je eigenlijk het meest zit. Zit je vaak aan de eettafel? Dan is een grote plofbank niet echt nodig. In plaats daarvan, koos Emma voor een te gekke tweedehands stoel.

[SLIDER][/SLIDER]

2. Houd het opgeruimd en plaats alleen het écht nodige

“Met drie tassen is het hier al een troep, dus dan is het wel nodig om het een beetje op te ruimen”. Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Geef je écht mooie accessoires en dierbare herinneringen daarom een goede, prominente plek en laat al het andere achterwege. Hoe meer troep, hoe minder ruimte.

Emma koos voor een zwarte open kast. De kast heeft een smalle constructie. Slim, want een massieve, dichte kast zou de ruimte veel te donker en ‘vol’ maken. In de kast staan fijne accessoires – zoals de Balloon Dog van Jeff Koons en haar allereerste Chuck Taylors – netjes uitgestald. Houd hier en daar wat lege ruimte zodat het geheel niet te vol oogt.

3. Ga voor lichte kleuren

Feit blijft dat donkere kleuren een ruimte kleiner laten lijken. Door te kiezen voor veel wit en een licht bewerkt vloerkleed, houdt je het geheel licht en is er toch wat contrast en kleur. De compacte studio ziet er hierdoor fris uit én oogt een stuk groter. Ook de keuken is wit. Zo’n wit huis kan saai lijken, maar dat is bij Emma zeker niet het geval. De accentkleur roze komt in elk hoekje terug en de verschillende stoelen aan de eettafel zorgen voor een knipoog in het interieur.

>> Zo laat je jouw huisje groter lijken

4. Vlaggenlijnen en feestelijke string lights kunnen altijd

Jep, je leest het goed. Voor vlaggen, gezellige lichtjes of versiering hoeft het écht niet per se feest te zijn. Hang ze lekker op en laat ze het gehele jaar door hangen!

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x style je compacte studio net als Emma Peijnenburg
Sluiten