3x stijlvolle kerstversiering voor een modern interieur

Het vinden van mooie kerstversiering voor een modern interieur kan knap lastig zijn. In de winkels zien we namelijk vooral veel glitters, lichtjes en groen. Als deze klassiekere versieringen niet in jouw interieur passen, zit er niets anders op dan een beetje creatief te denken. Wij geven jou drie voorbeelden van kerst in huis, maar dan op een eigentijdse manier!

Ben je ook op zoek naar inspiratie om de kersttafel feestelijk te dekken? Wij dekten twee tafels op verschillende manieren: in ScandinavischE stijl en met subtiele glamour.

kerstversiering voor een modern interieur

Bron: Lokal54

kerstversiering voor een modern interieur

1. De alternatieve kerstboom

Of je nu houd van ‘Oh Denneboom!’ of niet, een kerstboom hoort wel echt bij kerst. Maar dat betekent niet dat het daadwerkelijk een groene boom met takken en naalden hoeft te zijn. Er zijn genoeg voorbeelden van alternatieve kerstbomen, die perfect in jouw moderne interieur zullen passen. Denk aan mooie losse takken in een vaas of bekijk deze originele alternatieven.

kersthanger

kerstversiering

Bron: Broste

kerstslingers

2. Muurdecoratie

Sterren, ijssterren en lampjes kun je stijlvol combineren met planten. Spuit een mooie tak of ijzeren kledinghanger koper of goud en hang daar je kerstdecoraties aan. Hang ‘m op aan de muur op een prominente plek in je interieur en je bent in no time klaar voor de kerst!

Heb je het ook niet zo op die glimmende slingers? Een vlaggenlijn is ook een super leuk item voor de kerst. Maak er zelf één door vlaggen te knippen uit groen papier in verschillende tinten. Plak ze aan een mooi koord en klaar! Maak een aantal verschillende en combineer ze met elkaar in een hoek of voor een lege muur.

kerstkrans modern

Bron: Broste

kerstversiering voor een modern interieur

3. De kerstkrans

Net als de kerstboom, horen kerstkransen toch ook wel écht bij deze feestelijke dagen. Laat de dennentakken lekker achterwege en maak een krans met eucalyptus bladeren en takken van de olijfboom. Zulke kransen staan super stylish en doen het goed in zowel een Scandinavisch al modern interieur.

Benieuwd naar nog meer kerstinspiratie? Bekijk dan zeker even ons Christmas board op Pinterest!

Reageer op artikel:
3x stijlvolle kerstversiering voor een modern interieur
Sluiten