Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Gang 15 nov 2018

4 handige, slimme tips voor een stijlvolle en mooie hal

In dit artikel delen we zeven slimme tips voor een mooie hal. De hal moet natuurlijk praktisch zijn, maar het moet er ook goed uitzien! Het is tenslotte het visitekaartje van je huis en het eerst wat je bezoek ziet bij binnenkomst. “You never get a second chance to make a first impression” en dat geldt zeker ook voor de entree van je huis.

Met deze tips maak jij van je hal een mooie binnenkomer. Lees snel verder!

mooie hal

1. De deurmat in jouw mooie hal

We beginnen met het eerste object wat je ziet als de hal binnenkomt. De deurmat! Gelukkig zijn de tijden van de saaie, bruine kokosmatten allang voorbij en kun je tegenwoordig de leukste exemplaren kopen. Natuurlijk is het belangrijk dat de deurmat z’n werk doet en je je schoenen goed schoon kunt vegen, maar het oog wil ook wat! Bekijk hier zeven leuke exemplaren met een zacht prijsje.

2. De juiste kleur

Om tot de juiste kleur te komen kun je jezelf de volgende vraag stellen: wil je dat de hal een verlengde is van de rest van je interieur, of wil je juist wat meer uitpakken? Deze tips helpen je een beetje op weg bij het vinden van de juiste kleur. Maar het hoeft natuurlijk niet bij gekleurde muren te blijven! Je kunt het plafond ook mee pakken met dezelfde tint, of juist een donkerdere kleur. Dit geeft je hal een spannende look.

mooie hal

3. Genoeg opbergruimte

Schoenen, jassen, sjaals en mutsen: het liefst wil je natuurlijk al deze kledingstukken opbergen in de hal. Wel zo handig! Maar daar heb je wel een goed opbergsysteem voor nodig. Ga je voor de Scandinavische look zoals op bovenstaande foto? Hang dan een paar metalen haken aan de muur voor de jassen met één of twee planken erboven. Op de planken kun je dan eventueel hoeden en sjaals opbergen. Zo’n garderobe is ideaal wanneer je maar een kleine hal hebt.

Heb je iets meer ruimte? Kies dan voor multifunctionele meubelstukken zoals een kastje of bankje dat tevens ook opbergruimte biedt voor accessoires.

4. Decoratie in de gang

Net als welke kamer in huis dan ook, heeft de hal ook decoratie nodig. Heb je een lege muur waarvan je niet goed weet wat je er mee moet doen? Dan is dit de perfecte plek om iets persoonlijks toe te voegen. Geef de muur een mooi kleurtje en hang een aantal lijsten op met mooie foto’s en dierbare herinneringen.

Zit je nog te dubben over een goede layout? Deze infographic helpt je daarbij. Deze muur is trouwens ook de perfecte plek voor een grote spiegel. Altijd handig om nog even een snelle blik op je outfit te werpen voor je de deur uitgaat.

> Meer lezen over een mooie hal? Het bankje in de gang stylen? Gebruik de regel van drie!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 handige, slimme tips voor een stijlvolle en mooie hal
Sluiten