4x low-budget tips voor een spontaan tripje naar België

Je kunt op veel manieren inspiratie opdoen: online, bij vrienden thuis, in winkels en restaurants, maar vaak zijn de momenten dat je even in een andere omgeving bent toch het meest inspirerend. Plekken waar je niet dagelijks komt, zijn nu eenmaal anders dan je normale omgeving en het is dan ook niet gek dat je daar sneller op nieuwe ideeën komt. Het moge duidelijk zijn dat een nieuwe omgeving zorgt voor nieuwe prikkels. Daarom brengen wij ook regelmatig een bezoekje aan een andere stad en maken we regelmatig city guides om jou te inspireren eropuit te gaan. Je hoeft namelijk écht niet naar de andere kant van de wereld om nieuwe energie te krijgen. Toegegeven, een warm klimaat doet wonderen, maar dichtbij huis is ook ontzettend veel te doen.

Het grootste voordeel van een tripje naar een stad in de buurt is natuurlijk dat het je minder geld kost dan een vliegticket naar Aruba. En om jou te helpen die kostenpost nóg lager te krijgen, zetten wij de beste low-budget tips voor een spontaan dagje (of weekendje) weg op een rij.

1. Neem de trein

Als je geld en CO2-uitstoot kunt besparen, moet je dat doen. En dat kan natuurlijk gewoon door de auto te laten staan en gewoon de trein te pakken. Ook voor een spontaan tripje naar België kun je gewoon de trein pakken. Intercity Brussel vertrekt elk uur en het kaartje koop je gewoon op het station zonder van tevoren te reserveren. Deze trein brengt je van Amsterdam Centraal naar Den-Haag, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen en Brussel.

2. Leef als een local

In hotels betaal je vaak voor veel meer services dan je eigenlijk nodig hebt, want geef toe: zo’n ontbijtbuffet verrijkt je ervaring van de stad nou niet echt en een schoon bed met nieuwe lakens is fijn, maar heb je ook niet per sé nodig voor zo’n nachtje (of twee). Veel leuker is het om de stad te ervaren als een local en dat kost je ook een stuk minder geld. Boek je overnachting daarom via sites als Airbnb en als je écht weinig eisen stelt kun je ook nog gaan voor Couchsurfing – letterlijk slapen bij iemand op de bank. Dit zijn de leukste manieren om in contact te komen met locals, die je vaak veel betere tips geven dan de standaard reisgids.

Ook een voordeel van overnachten in een appartement of kamertje bij iemand thuis is dat je ervoor kunt kiezen om thuis te ontbijten of juist een avond thuis te koken. Of kies ervoor om broodjes in te slaan en die mee te nemen als lunch.

3. Reserveer museum tickets online

Mocht je een museum willen bezoeken, dan raden we je aan om eerst te onderzoeken of je online al tickets kunt kopen. Vaak is dat goedkoper en sneller, waardoor je naast geld ook nog eens tijd bespaart, omdat je niet in de rij voor de kassa hoeft te wachten. Check ook altijd even of je met een bepaalde pas (bijvoorbeeld een studentenkaart of CJP-pas) korting krijgt. Dat kan nog heel wat euro’s schelen.

4. Zorg voor een goede proviand

Als je met de trein reist, ben je al snel geneigd om een hele voorraad in te slaan bij de kiosk op het station. Maar daar ga je dus de mist in. Over het algemeen zijn de producten in de kiosk en AH to go duurder dan in de gewone supermarkt. Zorg er daarom voor dat je van tevoren boodschappen doet voor de reis. Ook is het slim om altijd wat energierepen of appels achter de hand te hebben voor het geval je stadswandeling iets langer blijkt te zijn en je ver verwijderd bent van de leuke eettentjes.

Reageer op artikel:
4x low-budget tips voor een spontaan tripje naar België
Sluiten