Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 27 nov 2015

4x inspiratie voor het leggen van metrotegels

Witte, langwerpige metrotegels zijn bijna niet meer weg te denken uit het interieur. Hoewel je vroeger de tegels alleen tegenkwam in de Franse ondergrondse en brasseries, sieren ze tegenwoordig de muren van menig badkamer, keuken, café, bar en zelfs van de woonkamer! De tegels worden veelal gelegd in ‘halfsteensverband’ en dan het liefste met een spierwitte voeg of juist met een donkergrijze voor extra contrast.

Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om de metrotegels te leggen? Wij laten je de allermooiste voorbeelden zien!

1. De visgraat

De visgraat – of ‘herringbone’ – heeft niet veel uitleg nodig. We zien deze manier van leggen vaak bij houten vloeren of, zoals in dit huis, op de muur! De langwerpige metrotegel leent zich hier ook uitstekend voor en maakt de keuken super chique.

Bron: Superette

2. Elleboogverband

Iets langwerpige tegels zijn perfect voor het ‘elleboogverband’. Door de tegels afwisselend horizontaal en verticaal in een patroon te leggen, geef je de wand nét dat beetje extra, maar het eindresultaat blijft wel strak en minimalistisch. Een voordeel: met dit verband heb je maar weinig snijverlies, en dat is weer goed voor de portemonnee! Je kunt dit verband ook diagonaal leggen voor een ietwat spannende look.

3. Bijzondere randen

Vooral in de badkamer is het leuk om te spelen met de randen van de douche, de wastafel of het bad, zoals op bovenstaande foto waarbij er is gekozen voor een contrasterende kleur!

Bron: WS Workshop

4. Rechttoe, rechtaan

De meest simpele manier: horizontaal of verticaal, precies onder elkaar. Dit geeft de wand een moderne en minimalistische uitstraling.

Bekijk eens deze binnenkijkers, waarin de metrotegels ook de wanden sieren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x inspiratie voor het leggen van metrotegels
Sluiten