Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 25 januari 2016

5x dít doe je met de lege ruimte achter de deur

Vooral wanneer je in een klein huis woont, moet je alle ruimte die je wél hebt goed benutten! En daar hoort zeker ook die lege ruimte achter de deur bij. Wanneer de deur niet helemaal open hoeft te zwaaien is het de perfecte plek voor een klein kastje (extra opbergplek is altijd fijn), maar je kunt er ook objecten neerzetten die echt een toevoeging zijn aan je interieur. Wij verzamelden zowel de mooie als de handige oplossingen!

Deze tips zijn vooral een optie wanneer de deuren vaker gesloten zijn dan open, bijvoorbeeld in de woon- en slaapkamer.

1. Een ladder

De ladder is nog steeds een graag geziene gast in het interieur. Hier gaven we je al een aantal voorbeelden waarbij de ladder een prominente plek in de kamer heeft, maar de ruimte achter de deur is er ook perfect voor. Hang de ladder vol met gezellige lichtjes, een mooi plaid of met kleine luchtplantjes.

2. Een spiegel

Vooral handig in de slaapkamer of walk-in closet: een spiegel! Ga voor een simpel exemplaar die je zo op kunt plakken, een grote spiegel met een mooie lijst, of knutsel er zelf een in elkaar met deze DIY.

3. Schoonmaakspullen

Schoonmaakspullen of de strijkplank kun je gemakkelijk aan een haak hangen. Dit is vooral een handige toevoeging aan je bijkeuken of washok. Opgeruimd staat netjes.

4. Kunst

Kunst is altijd een goed idee, dus ook om de lege ruimte achter de deur op te vullen! Ga voor een groot XXL schilderij of maak zelf een mooie compositie met verschillende lijsten, prints en foto’s.

5. Een bijzonder behang

Wil je wel iets bijzonders met de lege ruimte doen, maar heb je maar weinig plek? Een bijzonder behangetje is dan de beste optie, omdat de deur dan gewoon helemaal open kan zwaaien zonder dat er iets in de weg staat of hangt.

Deze tips komen vast ook goed van pas:

Reageer op artikel:
5x dít doe je met de lege ruimte achter de deur
Sluiten