Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 19 jan 2016

4x de beste plekken in het interieur voor bijzondere tegels

Mooie tegels met bijzondere patronen worden vooral gebruikt in de badkamer of de keuken. Maar sta je er weleens bij stil dat er nog meer mooie plekken in huis zijn waar bijzondere tegels misschien wel beter toen hun recht komen? Door bijvoorbeeld een strook van tegels te gebruiken in de woonkamer of slaapkamer krijgt je huis snel een unieke look. Wij hebben de vier beste plekken én manieren voor je uitgezocht.

Heb je een mooie serie tegels gevonden? Bekijk dan deze tips en leer tegels leggen als een pro! En dan.. ga je voor diagonaal, verticaal, of een visgraatpatroon? Bekijk hier de mooiste manieren!

Bron: Houzz

1. Op of achter de schouw van de open haard

Veel open haarden zijn al bekleed met tegels, maar vaak blijft het bij veilig wit of beige. Terwijl de open haard juist een mooie plek is om goed uit te pakken! Daarnaast is het geen grote klus, want je zou gewone over de oude tegels heen kunnen tegelen. Ga voor een moderne, grafische print of juist voor een ouderwets bloemenpatroon. Het maakt de open haard een stuk chiquer!

Bron: Apartment Therapy

2. Aan de zijkanten van het ligbad

Als je in de badkamer een ingebouwd bad hebt, is de voorkant een mooie plek om te versieren met bijzondere tegels. Ga voor een andere tegelsoort dan de rest van de badkamer of kies een ander patroon om het contrast te vergroten.

3. De stootborden van de trap

Voor een ‘wow!’-effect bij binnenkomst kun je de stootborden van de trap betegelen. Tip: twee soorten tegels geven de trap en hal een extra ruimtelijk effect!

4. Een streep als accent

Vooral bij kleinere badkamers kan dit een mooi effect hebben. Kies voor een horizontale streep om de badkamer groter te laten lijken. Heeft de badkamer een laag plafond? Accentueer de hoogte die je wél hebt met een horizontale streep. Lees nog meer tips om de badkamer optisch groter te maken. En natuurlijk is zo’n streep niet alleen mooi in de badkamer; het kan eigenlijk overal in huis!

Bekijk ook eens deze huizen met de mooiste tegels voor extra inspiratie:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4x de beste plekken in het interieur voor bijzondere tegels
Sluiten