Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 16 mrt 2016

4x de beste manier om van een huis je thuis te maken

Het kan zomaar zo zijn dat je in een huis woont, waar je je eigenlijk helemaal niet thuis voelt. Misschien ben je pas verhuisd en moet je nog even wennen. Maar het kan ook zo zijn dat je eigenlijk al een tijdje op dezelfde plek woont en op de een of andere manier kun je nog niet helemaal aarden. Misschien is het een tijdelijke woning en wordt je daarom – bewust of onbewust – tegengehouden. Wat de reden ook is, je kunt er iets aan doen!

In dit artikel geven wij je een aantal ideeën waardoor jij van je huis echt je thuis kunt maken. Want iedereen verdient een happy home.

1. omring jezelf met kunst waar je iets mee hebt

Dit kan kunst zijn waar je blij van wordt, een kunstwerk dat je raakt en/of een object met een grote betekenis voor jou. Vaak voel je je ergens pas echt thuis als je omgeven wordt door spullen waar je een emotionele band mee hebt. Woon je in een tijdelijk huis en mag je niks aan de muur hangen? Check deze decoratietips waar geen muur aan te pas komt.

5x de leukste webshops voor kunst onder de 100 euro
5x websites voor betaalbare kunst onder de 50 euro

2. Ruim op en maak schoon

Dit is misschien niet het leukste onderdeel, maar geloof ons: als je klaar bent met opruimen en schoonmaken, voel je je zó voldaan en kun je je huis veel meer waarderen. Echt. We snappen heel goed als je geen tijd hebt om regelmatig schoon te maken – en het is natuurlijk heel fijn om iemand te hebben die voor jou de boel netjes en clean houdt – maar probeer af en toe een grote schoonmaak te houden. Bijvoorbeeld twee à vier keer per jaar echt even goed de bezem erdoor halen. Je zult zien dat het resultaat niet alleen optisch, maar ook emotioneel groot zal zijn.

De grote voorjaarsschoonmaak: ruim je koelkast op in 7 stappen
De grote voorjaarsschoonmaak: tips voor glanzende ramen en frisse gordijnen
Opruimen à la Marie Kondo

3. Beloon jezelf met dat droom-item

Iedereen heeft wel een bepaald meubelstuk of designersitem op zijn wishlist staan. Misschien is dat item voorlopig (financieel) nog niet bereikbaar, maar wij geloven dat als je echt iets wilt – en je er echt hard voor werkt – het uiteindelijk haalbaar is. Misschien droom jij al eeuwen van een Eames chair of zou je onwijs graag dat ene boek op de koffietafel hebben. Af en toe mag je jezelf belonen en met zo’n droom-item in huis wordt je huis én jijzelf er alleen maar beter op!

4. Deel je huis!

Daarmee bedoelen we niet dat je per se een huisgenoot of partner moet nemen, want daardoor ga je je niet direct meer thuis voelen en niet elk huis leent zich voor een extra bewoner natuurlijk. Wat we dan wel bedoelen? Nodig af en toe vrienden bij jou thuis uit! Ga lekker koken, organiseer een spelletjesavond of nodig een vriend uit voor een ontspannen avondje op de bank. Door anderen in huis te halen, ga je je eigen huis vaak weer even vanuit een ander perspectief bekijken, waardoor je het meer gaat waarderen. Soms vergeet je weleens hoe fijn je huis eigenlijk is en de aanwezigheid van een ander kan je daar weer even aan herinneren. Plus, je huis gaat meer leven als er meer reuring in komt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4x de beste manier om van een huis je thuis te maken
Sluiten