Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 9 okt 2018

5x de beste gratis interieur apps voor het inrichten van jouw huis

Krijgt jouw huis binnenkort een grote makeover? Dan ben je waarschijnlijk volop aan het zoeken naar inspiratie en ideeën voor de styling van jouw toekomstige stulpje. Met eindeloze borden op Pinterest en onze handige tips voor verschillende interieurstijlen kom je al een heel eind, maar het is natuurlijk wel handig om alvast te zien hoe bepaalde ingrepen bij jou in huis zouden staan.

Met dank aan de masterbrains van deze wereld bestaan er handige design & interieur apps. Wij hebben vijf gratis apps op een rijtje gezet, waarmee jij een duidelijk inzicht krijgt van wat wel en niet werkt voor jouw interieur.

Interieur apps voor het inrichten van jouw huis

Home design 3D

Als je jouw huis gaat (ver)bouwen, kan het moeilijk zijn om in te schatten hoe jouw ideeën er in werkelijkheid uit gaan zien. Om toch een beetje inzicht te krijgen, kun je jouw huis bouwen in deze app. Zo krijg je twee- en driedimensionale inzichten. Trouwens, ook als je niet gaat verbouwen, is dit een héle leuke app op mee te spelenn

Flexa

Wil je een nieuw kleurtje op de muur? Met de app van Flexa kun je live kijken welke kleur het best in de ruimte past! Selecteer een mooie tint en richt de camera op de muur. Klik de muur aan en je kunt per direct zien hoe die kleur op jouw muur zou staan. Verder kun je de app een kleur laten herkennen en daarbij wordt dan een passend kleurenschema opgesteld. Heel handig!

En als je er niet helemaal uit komt, kun je natuurlijk ook nog even kijken naar ons lesje kleur kiezen.

MagicPlan

In deze applicatie kun je helemaal losgaan met jouw beste styling ideeën. Kies een tof printje voor aan de muur en een mooie vloer en snuffel door het grote assortiment aan meubels. Style de ruimte helemaal naar jouw zin en deel daarna een schermafbeelding met je vrienden.

Neybers

Deze app is ideaal als je er niet helemaal uitkomt met de maten en de indeling van een ruimte. In deze app kun je met behulp van je smartphone camera een handige plattegrond maken.

Curate

Wil je weten hoe dat ene kunstwerk boven je bank staat? Met Curate kun je gemakkelijk een foto van je woonkamer uploaden en het schilderij precies (op schaal!) plaatsen waar jij wil. Ideaal.

Geen interieur apps, wel goed advies

Gebruik je liever geen app, maar wil je wél interieur advies van de expert? Kijk dan vooral nog even op Roomed, want wij hebben onze interieurstylist Marlies die ons van alle adviezen voorziet.

Ze schreef bijvoorbeeld over het stap voor stap aanbrengen van kleur in je huis, low budget interieur hacks en dé designer quick fix voor veelvoorkomende interieur foutjes

Interieur apps
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x de beste gratis interieur apps voor het inrichten van jouw huis
Sluiten