4x de beste gratis apps voor interieur inspiratie

Wij helpen je hier op Roomed dagelijks aan een flinke dosis inspiratie op het gebied van interieur. Maar ook wij houden ervan om af en toe gewoon lekker door foto’s op onze telefoon te scrollen. Met dank aan de masterbrains van deze wereld zijn er dan ook een heleboel toffe apps om vanuit je luie stoel interieur inspiratie op te doen. Wij delen de vier beste gratis apps met je.

Genoeg inspiratie opgedaan? Check dan even dit artikel voor gratis apps die je helpen bij het inrichten van je huis.

Roomed-homedeco-binnenkijken

Bron: HomeDeco

1. HomeDeco Binnenkijken

Met de nieuwe app van HomeDeco.nl kun je ongegeneerd binnenkijken bij anderen. De app lijkt een beetje op een mengeling van Instagram en Pinterest: je upload foto’s van je interieur en vervolgens kunnen anderen die foto’s delen of liken. Als je de foto aanklikt, zie je het profiel van degene die de foto heeft geplaatst en krijg je meteen een overzicht van alle foto’s die diegene heeft geupload. Het verschil met Instagram: hier volg je mensen niet, maar krijg je een overzicht van een breed scala aan verschillende interieurs. Extra leuk eigenlijk, want zo krijg je ook een kijkje bij mensen in huis die je normaliter misschien niet zou volgen! In de feed kies je tussen populaire foto’s en nieuwe uploads. Daarnaast kun je selecteren op verschillende ruimtes en is er een overzicht van alle foto’s die je leuk vindt. Pluspunt aan deze app: aangezien iedereen alleen eigen foto’s upload, is het heel persoonlijk. Zie je dus iets wat jij zelf ook wel in huis wilt hebben? Dan kun je bijvoorbeeld via een reactie vragen waar het gekocht is.

Roomed-app-Stek-magazine

2. Stek Magazine

Stek is een online woon- en lifestyle magazine vol interviews, binnenkijkers, events en tips dat eens in de zes weken uitkomt. Stek is opgemaakt als volwaardig tijdschrift, alleen in dit geval scroll je erdoorheen in plaats van alleen maar te bladeren. Bij het openen van de app kom je in een bibliotheek waar alle edities in staan. Hier download je een van de nummers (of meerdere natuurlijk) waarna je het magazine ook offline kunt lezen. Het leuke aan deze app: het is heel interactief. Dingen die je tijdens het scrollen en bladeren tegenkomt kun je meteen aanklikken. Zo kun je tijdens het lezen dus ook meer achtergrondinformatie krijgen of een bijbehorend filmpje bekijken. Deze app is beschikbaar op iPhone, iPad en Android tablet.

applaunch-final-550x484

3. IKEA hackers

Yes, dit is heel leuk nieuws! Wij zijn stiekem wel een beetje gek op IKEA, maar eigenlijk nog veel meer op IKEA hacks. Zo maak je van een standaard meubel van de Zweedse meubelgigant namelijk toch een persoonlijk en tof design wat niet iedereen in huis heeft. Deze app maakt dat hacken net even makkelijker. IKEA Hackers is een Amerikaanse site waar de meest uiteenlopende hacks en ideeën op staan. Via de app krijg je een overzicht van alle nieuwste hacks, maar kun je ook scrollen door verschillende categorieën als je naar iets speciaals op zoek bent. Daarnaast kun je favorieten opslaan, zodat er een soort wishlist aan DIY’s ontstaat. Super handig, want als je dan eenmaal bezig bent heb je de hele beschrijving gewoon bij de hand op je telefoon.

Schermafbeelding 2015-11-03 om 14.15.20

Bron: Houzz.com

4. Houzz

De app van Houzz.com is misschien enigszins Amerikaans qua stijl, maar wel leuk om inspiratie op te doen. De applicatie bestaat uit een aantal onderdelen. Op de homepage staan foto’s met een linkje naar de producten. Daarnaast kun je gewoon random foto’s bekijken die je kunt filteren op verschillende stijlen en kamers. En dat betekent dus oneindig scrollen door heel veel geweldige foto’s terwijl je ideeën opdoet voor je eigen interieur!

Met deze toegankelijke gratis applicaties kun je voorlopig weer genoeg inspiratie opdoen. Welke apps op het gebied van wonen gebruik jij graag? Laat het ons weten via een comment!

Reageer op artikel:
4x de beste gratis apps voor interieur inspiratie
Sluiten