4x badkamer accessoires om je badkamer een stijlvolle touch te geven

Het kan knap lastig zijn om je (oude) badkamer een stijlvolle look te geven, zeker als je nog even niet van plan bent om te verbouwen. Vooral wanneer je in een huurhuis woont – en verbouwen dus sowieso geen optie is – moet je een beetje creatief zijn. Maar wist je dat je met een aantal goede badkamer accessoires je badkamer zonder al te veel moeite toch een stijlvolle touch kunt geven? Wij zetten de beste voorbeelden voor jou op een rijtje.

Heb je een klein budget? Bekijk dan deze budget finds met de leukste badkamer accessoires onder de 5 euro.

1. Planten

Planten maken élke ruimte in huis beter, zo ook de badkamer. Zet een aantal mooie exemplaren op de vensterbank, op de rand van het bad en wastafel, of bevestig een mooie hangplant in een macraméhanger aan het plafond. Bekijk voor meer inspiratie dit artikel.

2. Nieuwe hardware

Het vervangen van de kranen, de toiletrolhouder of het handdoekenrek kan echt zoveel verschil maken! Nieuwe hardware geven je badkamer meteen een totaal andere en frisse look. Om het effect te vergroten kies je voor contrasterend materiaal. Had je zilveren kranen? Kies dan nu eens voor goud of koper. Voor een chique look schaf je zwarte items aan.

>> Inspiratieboost: 11x badkamers met zwarte kranen

Bron: H&M

3. Badkamer accessoires in neutrale kleuren

Natuurlijk is zo’n gekleurd douchegordijn of badmat grappig, maar als je een stijlvolle look wilt creëren, kun je die kleuren beter links laten liggen. Wil je wel graag een printje toevoegen? Dat kan zeker, maar ga dan voor neutrale kleuren als beige en wit gecombineerd met een contrasterende kleur zoals zwart, donkerblauw of grijs. In deze budget finds zetten we zes te gekke douchegordijnen mét print op een rijtje zodat je je badkamer toch een speelse touch kunt geven! Heb je meer opbergruimte nodig? Dan zijn rieten manden ideaal. Hierin kun je al je verzorgingsproducten kwijt en het geeft tegelijkertijd een ‘warmere’ uitstraling.

Bron: Koto

4. Geur

Geur is belangrijk in elke ruimte en dus ook in de badkamer. Het kan er namelijk voor zorgen dat je visite zich meteen thuis voelt. In de badkamer zijn de zogenaamde ‘linen’ geuren bij ons favoriet. Dit ruikt namelijk heerlijk naar frisse, schone was. Daarnaast staat zo’n fles met spray parfum of een fles met houten stokjes ook nog eens heel stijlvol!

De tegels vervangen is veel werk, maar heb je weleens bedacht dat je ook een nieuwe look kunt creëren door het plafond te verven. Het enige wat je nodig hebt is een blik latex en een roller. Je zal zien dat het een groot effect heeft! In dit artikel zetten we de mooiste badkamers met gekleurde plafonds op een rijtje.

Reageer op artikel:
4x badkamer accessoires om je badkamer een stijlvolle touch te geven
Sluiten