Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 13 april 2016

40x interieurs die niet in een hokje te plaatsen zijn

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Deze keer: een boek vol binnenkijkers met interieurs die alles behalve standaard zijn! “De crisis is voorbij. Weg met de soberheid.” Dat moeten de bewoners van de huizen uit Kaleidoscope hebben gedacht. Het boek bevat een veertigtal interieurs waarin het grote gebaar, uitbundige patronen en uitgesproken kleuren de boventoon voeren. Soms leidt dat tot ronduit absurde inrichtingen, maar vaak ook tot bijzonder leefbare en sfeervolle woningen.

Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: het zijn a-typische binnenkijkers. Interieurs die niet in de voorspelbare hokjes – zoals “landelijk“, “nostalgisch” of “modern” – te plaatsen zijn. En dat is iets wat je alleen maar kunt toejuichen.

Kortom: Kaleidoscope is een lekker boek als je houdt van eigenzinnige interieurs, waarbij wordt geflirt met de balans tussen stijlvol en bizar. Het boek is voor 45 euro te koop bij MENDO.

Op zoek naar meer boeken met interieurs? We zetten er een aantal op een rijtje:

Reageer op artikel:
40x interieurs die niet in een hokje te plaatsen zijn
Sluiten