4 tricks tegen claustrofobie die je ongetwijfeld nog niet kent

Kleine ruimtes kunnen nog weleens benauwend zijn en met een beetje aanleg voor claustrofobie kun je dan algauw angstig naar adem happen. Een beetje extra lucht is dan meer dan welkom, maar hoe pak je dat nou aan?

Eerder lieten we al zien hoe je een kleine badkamer iets luchtiger maakt en veel van die tips gelden natuurlijk in elke ruimte. Maar nu vullen we het lijstje nog even aan met een paar tricks, die je ongetwijfeld nog niet kent.

Trick 1: laat je meubels zweven

Daarmee bedoelen we dus niet dat je allemaal hokus-pokus-tricks moet uithalen om je meubilair de lucht in te krijgen (hoewel we graag horen als dit je wel lukt). Maar een meer haalbare oplossing is een wandkastje dat boven de vloer zweeft, zoals dit kastje van Ikea bijvoorbeeld.

Trick 2: ode aan het peertje

Hoewel bijzonder aanwezige lampen heel mooi kunnen zijn, kun je in een kleinere ruimte beter kiezen voor een simpele lichtbol, zoals het peertje. Dit breekt het zicht niet en houdt het op die manier lekker luchtig en licht. Overigens zijn er heel veel verschillende lichtbollen; van klein tot groot en van kristal tot simpel glas.

Ook leuk: 7x alternatieve ideeën voor het peertje

Trick 3: bouw jezelf niet in

Dat klinkt heel logisch, maar soms kun je onbewust toch heel wat objecten in huis halen, die overbodig zijn en je alleen maar claustrofobisch maken. Denk bijvoorbeeld aan een aanwezig nachtkastje of een hoofdbord bij je bed, items die je niet echt nodig hebt. We hebben het hier natuurlijk over de kunst van het weglaten, ofwel minimalisme. Hoe je dat bereikt, lees je hier.

Trick 4: laat je kunst verdwijnen in de muur

Maar kunst is toch juist om op te vallen? Juist, maar daarom hoeft het nog niet altijd helemaal anders te zijn dan de muur, waar het kunstwerk aan hangt of tegen leunt, toch? Juist door kunst af te stemmen op de kleur van de muur creëer je een geheel dat niet rommelig en druk staat, maar rust geeft.

Kun jij deze lijst nog aanvullen? Meer tips en tricks zijn van harte welkom!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 tricks tegen claustrofobie die je ongetwijfeld nog niet kent
Sluiten