Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 11 apr 2015

4 tips voor optimaal genieten in de zon op een super klein balkon

In grote steden is een buitenruimte niet vanzelfsprekend onderdeel van je huis en vaak mag je dan ook al een sprongetje van geluk maken als je een klein balkon hebt. Staat dat balkon ook nog eens een groot deel van de dag in de zon? Prijs jezelf maar gelukkig, want die zon gaat weer volop stralen nu we richting de zomermaanden gaan!

Om jou nog blijer te maken met je kleine balkonnetje geven we je een aantal leuke ideeën voor het stylen van je piepkleine buitenruimte.

Bron: haz forum

1. Handige tafeltjes

Ook op een klein balkon wil je natuurlijk gewoon je wijnglas kwijt kunnen. Nu kan je die ‘gevaarlijk’ op de grond zetten, maar een handiger alternatief is een slim klaptafeltje, die je aan de reling hangt. Zo’n tafeltje kun je uiteraard ook zelf maken als je een beetje handig bent.

Bron: nyheter24

2. Zitten

Als je optimaal van de zon wilt genieten, is zitten toch wel een mùst. Natuurlijk verschilt het wel per balkon welke meubels handig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een (L-vormige) bank met zachte kussens of kleine bistro stoeltjes, die je ook weer makkelijk inklapt en weg zet als je met meer mensen op het balkon wilt.

3. Vloerkleed

Een alternatief voor stoelen of banken: een vloerkleed met dikke kussens om op te zitten. Zo wordt je balkon eigenlijk een verlengstuk van je woonkamer!

Bron: xay

4. Planten

Wie zegt dat je geen tuin kan hebben op 3-hoog? Voor het ultieme buitengevoel kun je ook op een klein balkon gewoon een tuintje maken. Kies voor hangplanten, een verticale kruidentuin aan de muur en/of hang manden aan de reling voor je lavendelpotten en andere geurende bloemen.

Kijk voor meer originele styling ideeën voor een klein balkon ook even naar het artikel van onze gastbloggers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 tips voor optimaal genieten in de zon op een super klein balkon
Sluiten