Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 11 oktober 2014

4 tips voor het mixen van verschillende stijlen in huis

Gisteravond schreven we over deze oude school, die getransformeerd is tot huis met een ontzettend gave mix van uiteenlopende stijlen. Hoewel de verzameling heel divers is, klopt het interieur als geheel. Wat is nou de sleutel tot succes bij het mixen van verschillende stijlen?

Wij hebben een aantal tips verzameld zodat jouw verzameling decoraties, kunst en meubels geen onoverzichtelijke wirwar vormen, maar een evenwichtig en smaakvol interieur.

1. Kleur bekennen
Wanneer je accessoires en meubels van verschillende stijlen gaat combineren, kan het soms nogal onrustig ogen. Wanneer je het interieur in dezelfde tinten houdt, oogt de ruimte al gauw meer in balans en sluit alles beter op elkaar aan, zoals in bovenstaande afbeelding.

2. Oog voor details
Zoek naar details die overeenkomen in je interieur, zoals een bepaalde print of een bepaalde kleur die niet domineert maar wel subtiel aanwezig is in verschillende items. Hierboven herken je het blauw van de kussens bijvoorbeeld weer terug in het vloerkleed terwijl het niet overheerst.

3. Maak groepjes
Als je objecten hebt in opvallende kleuren, zorg er dan voor dat je van elke kleur meerdere elementen hebt. Wanneer je deze dan in dezelfde ruimte plaatst, is er toch weer sprake van een bepaalde continuïteit in je interieur, omdat bepaalde kleuren steeds weer terugkomen.

4. Pronkstuk
Wanneer je verschillende stijlen combineert is het altijd aan te raden om naar overeenkomsten te zoeken, zoals we aanraden in voorgaande tips. Maar als je een bepaald meubelstuk hebt dat echt heel opvallend en afwijkend is, dan mag dit er best uitspatten als een statement item in je interieur, zoals bovenstaande groene fauteuils.

Heb jij nog tips voor het mixen van verschillende stijlen in huis? Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
4 tips voor het mixen van verschillende stijlen in huis
Sluiten