Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 26 nov 2015

4 tips om wonen bij je ouders leuk te maken

Wonen bij je ouders hoeft zo slecht nog niet te zijn. Sterker nog, als je papa of mama een beetje goed kan koken, heb je eigenlijk niet veel te klagen. En als je ouders of de hulp dan ook nog eens jouw troep opruimen en je kamer schoonmaken, ben je helemaal gezegend met een goed onderkomen. Maar even alle gekheid op een stokje: de privacy die je in een eigen huis hebt, is toch ook best wel wat waard en dan hebben we het nog niet eens over het inrichten van je eigen plekje gehad. Al met al kunnen we ons voorstellen dat je het soms best even moeilijk vindt om bij je ouders te wonen.

Daarom geven we in dit artikel een aantal tips om het beste uit de tijd bij je ouders te halen. Dus woon je opeens onverwacht – vrijwillig of noodgedwongen – weer bij je ouders? Of heb je nog stééds geen geluk gehad op de huizenmarkt? No worries, met deze tips kun jij optimaal genieten van je ouderlijk huis!

1. Kies de juiste kamer

Kun je kiezen uit verschillende ruimtes? Kies dan een kamer met de meeste privacy en voorzieningen. Denk aan een kamer met eigen (aangrenzende) badkamer of wastafel. Heeft één van de kamers een balkon? Ook dat maakt je verblijf net weer even wat luxer!

2. Richt je kamer in alsof het je huis is

Oké, dus je mag je niet bemoeien met de inrichting van het huis, maar jouw kamer ís jouw huis (tijdelijk dan). En die mag je dan ook helemaal inrichten alsof het jouw kleine studio is. Welke spullen in huis maken dat jij je echt thuisvoelt? Is dat een eigen koffie apparaat, een mini koelkast , een goede lounge hoek of juist een eigen werkplek?

Bekijk ook: 4x tips om van een tijdelijk huis je thuis te maken

3. Ga voor multifunctionele meubels

De kans is groot dat je ouders al een bedje voor je klaar hebben staan, maar een tafel of bureau mag je misschien nog wel zelf meenemen. We kunnen ons zo voorstellen dat je best graag ook eens met vrienden aan tafel wilt zitten zonder je ouders erbij. Ga dan voor een bureautafel met een blad dat verstelbaar is zodat je deze uit kunt trekken zodra je meer eters hebt. Vind jij het belangrijk om een loungehoek in je kamer te hebben? Leg een groot plaid en extra (sier)kussens op je bed zodat je bed ook als bank gebruikt kan worden. Gebruik een houten vintage krat als nachtkastje én bijzettafel of ga voor een poef, die functie doet als zitplek én tafeltje.

4. Decoreer!

Als je echt wilt dat je kamer aanvoelt als jouw eigen plekje dan is het belangrijk dat je een persoonlijke touch toevoegt. Dit kan vooral met decoraties, zoals kunst, foto’s en planten. Hang foto’s en illustraties aan de wand met washi tape zodat je ouders straks niet met lelijke plekken op de wand zitten.

En als allerlaatste tip: wees een beetje lief tegen die oudjes, want wonen bij je ouders is nou eigenlijk echt geen ramp. Het is allang heel lief dat zij jou (weer) in huis halen, toch?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 tips om wonen bij je ouders leuk te maken
Sluiten