Frederique Rekers
Frederique Rekers Woonkamer 24 mei 2021

4 tijdloze kleuren voor de woonkamer waarmee je de fout niet in kúnt gaan

De woonkamer is toch wel een kamer die door je gasten het meest wordt bezocht. Goed om daarmee flink indruk te maken dus. Daarnaast is het een kamer die de decoratiestijl van je huis echt laat zien. Wij delen 4 tijdloze kleuren voor de woonkamer.

Met de volgende kleuren kan je in je woonkamer namelijk écht niet de fout in gaan.

4 tijdloze kleuren voor in je woonkamer

Traditionele muren maken plaats voor tijdloze accentkleuren. Woonkamers hebben vaak niet veel gedurfde kleuren. Dit komt onder andere doordat dit de ruimte is waar je regelmatig gasten ontvangt en waar je dus niet te veel ‘schreeuwende kleuren’ in wilt hebben.

Een veelzijdige kleur: blauw

Blauw is en blijft tijdloos. Met zoveel verschillende populaire tinten kan je met blauw eigenlijk niet fout gaan.

De kleur kan je met heel veel kleuren combineren om de sfeer van een kamer te veranderen. Voor dit jaar is het populair om de kleur te combineren met een vleugje grijs voor een trendy leefruimte.

In dit kalme interieur met blauwe meubels komen wij echt tot rust


Beige = niet saai

Misschien denk je al snel dat beige een saaie en ‘veilige’ kleur is maar decoreren met beige is zeker niet saai. Je kunt ton sur ton tinten gebruiken, creative verlichting toevoegen die beige muren spannender maken, ga zo maar door.

Net als wit en grijs is beige een kleur die bij bijna elke andere kleurencombinatie past. Het is perfect voor als je houdt om af en toe te wisselen tussen stijlen en thema’s.

Charmant wit met hout

Een wit en houten kleurenpalet is helemaal hot. Wit in de woonkamer is een erg simpele keuze maar als je deze combineert met houtaccenten creëer je een rustgevende en stijlvolle woonkamer. Denk aan houten accenten zoals houten snijplanken, houten kunstwerken/decoratiestukken, etc.

Groen

Groen voegt sereniteit toe in je huis. Het is altijd al een populaire kleur geweest maar niet per se in de woonkamer. Te veel groen lijkt namelijk snel lomp en te weinig zorgt ervoor dat het verdwaalt in de ruimte.

Als je weet hoeveel groen je moet gebruiken en hierbij de juiste verlichting uitkiest kan je eigenlijk niet meer fout gaan. Een vrolijke en goed verlichte woonkamer is een must voor de kleur groen. Overweeg bij deze kleur ook klassieke en traditionele stijlen.

Leren van de binnenkijkers: zo match je een wit vloerkleed in de woonkamer

5 tijdloze kleuren
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
4 tijdloze kleuren voor de woonkamer waarmee je de fout niet in kúnt gaan
Sluiten