Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 17 januari 2016

4 stoere manieren om kamerplanten in je huis te brengen

Op de een of andere manier worden kamerplanten – en bloemen – altijd geassocieerd met vrouwen. En dat terwijl de beste bloemenkunstenaars in onze ogen toch echt de mannen van de Wunderkammer zijn. Misschien heerst over het algemeen de gedachte dat vrouwen beter zijn in het verzorgen van planten, maar dat idee willen wij bij dezen meteen verwerpen. Het talent om planten te verzorgen heeft niks met sekse te maken; daar zijn wij hét bewijs van.

Door al die vooroordelen leek het ons niet overbodig om eens te laten zien dat je planten ook op een stoere manier in huis kan brengen. Wij zetten een aantal leuke ideeën op een rijtje.

1. Go wild!

Heel simpel, maar wel effectief. Zet een grote plant die nog flink kan en mag groeien in een ongemakkelijke of minder mooie hoek. Een goede plant is de Monstera met grote bladen.

2. Minimalistisch

Heb je een minimalistisch interieur en wil je dat liever niet verstoren door heel veel planten in huis te brengen? Ga dan ook voor minimalistisch groen. Daarmee bedoelen we dus niet dat je allemaal mini-plantjes moet neerzetten. Juist niet! In dat geval kun je beter gaan voor één statement plant van middelgroot formaat. Bijvoorbeeld een cactus. Deze is stoer en als je er één in een pot neerzet, voegt dat net wat groen toe, maar blijft je minimalistische interieur in evenwicht.

Bron: Radioactive Unicorns

3. Mix & Match

Ben jij een echte verzamelaar? Mix je unieke vondsten en collectie met kamerplanten. Je kunt bijvoorbeeld jouw vondsten combineren met kleine vetplantjes en deze in terrariums stallen of misschien heb je een grote vakkenkast waar je al je collecties in stalt. Wissel af met boeken, vondsten en planten voor een creatieve en stoere look!

4. Statement wall

Volgens ons wordt groen dé woontrend van dit jaar en dan vooral de statement greenwall. Deze muur spotten we al in verschillende café’s en restaurants (hier bijvoorbeeld), maar de greenwall wordt ook steeds populairder in huis. In dit penthouse spotten we bijvoorbeeld een muur vol mos en planten in de badkamer.

Ohja, wist je dat deze kamerplanten extra goed zijn voor je gezondheid?

Reageer op artikel:
4 stoere manieren om kamerplanten in je huis te brengen
Sluiten