4 redenen om (nog) meer planten in huis te halen

4 redenen om (nog) meer planten in huis te halen

Roomed houdt van planten! Dat heb je misschien wel gemerkt op ons Instagram account dat redelijk groen kleurt en ook in onze binnenkijkers en DIY’s spelen planten en bloemen vaak de hoofdrol. De reden? Planten en bloemen brengen altijd veel sfeer met zich mee en zijn tevens de perfecte manier om je interieur net dat beetje extra kleur te geven. Dat is voor ons al reden genoeg om ons huis (en kantoor) vol te zetten met verschillende soorten groen, maar in dit artikel sommen we de vier belangrijkste redenen nog even op. Samen met prachtige foto’s, om je nog een beetje extra te inspireren. Go green!

Hoe een interieur vol groen eruitziet? Bekijk daarvoor dit prachtige appartement in Göteborg of dit heerlijke bohemian huis.

1. Planten laten de ruimte groter lijken

En dat is echt zo! Zelfs als je grote planten of kamerbomen in een kleinere ruimte plaatst. Je moet alleen een goede, strategische plek uitzoeken. Zo kan een grote kamerboom prima in het midden van de ruimte staan. Graag zelfs. Door planten of bomen met wijde takken – zoals bijvoorbeeld de Vioolbladplant op bovenstaande foto – in je interieur te zetten, benadrukt het het juist de breedte, lengte of hoogte van de kamer. Wil je wel een wijd uitstaande plant, maar heb je geen ruimte voor zo’n grote boom? Ga dan voor de Monstera of een Olifantsoor.

2. Planten zijn goed voor je gezondheid

Dat planten de lucht zuiveren – ook al is het maar een héél klein beetje – is geen nieuws meer. Maar planten schijnen ook écht goed te zijn voor je gezondheid. Op psychologisch vlak zouden ze bijvoorbeeld stress verminderen. Eerder al vertelden we je alles over de uitkomst van een NASA onderzoek uit 1989. Kloppen de beweringen die toen gedaan zijn? In dit artikel zetten we de pro’s en cons voor je op een rijtje.

3. Door planten voel je je meteen thuis

In onze 5 ‘thuisregels’ benoemden we het al: door een plant of bloemen voel je je meteen thuis en ook je gasten voelen zich meteen welkom. Dat is voor ons al reden genoeg om ons huis te vullen met veel groen!

4. Planten brengen kleur aan je interieur

Letterlijk! Ook wanneer je houdt van een monochroom interieur, doe je er altijd goed aan om toch een accentkleur terug te laten komen. Een plant (of een mooie bos bloemen) is een snelle en makkelijke manier om wat kleur toe te voegen. Zo kun je je interieur monochroom houden, maar wel met een gezellige touch. Win-win!

Vind je al deze redenen goed klinken, maar zie je het toch niet helemaal zitten omdat je geen groene vingers hebt? No worries, bij ons gaat de verzorging ook nog wel eens mis. Deze zeven tips zullen je vast op weg helpen en deze planten blijven zelfs leven in een donker huis.