4 manieren om je kookboeken stylish op te bergen in de keuken

Zet jij graag de lekkerste gerechten op tafel en noem je jezelf een echte hobbykok? Grote kans dat deze hobby dan gepaard gaat met het verzamelen van een heleboel kookboeken. Het kan tegenwoordig natuurlijk allemaal digitaal of op de e-reader, maar niets is fijner dan een ouderwets boek waar je bladwijzers en aantekeningen in kunt zetten. Die kookboeken nemen uiteraard wel behoorlijk wat ruimte in beslag en daarom geven we je graag wat tips. In plaats van ze weg te stoppen in een kastje, kun je ze ook onderdeel maken van het interieur op een stylish manier.

Wil je de keukenkastjes ook praktisch indelen? Check dan even deze infographic voor een goed georganiseerde indeling.

Bron: Musta Ovi

Bron: Skona Hem

1. Een los meubel

Keukentrolley’s en bar carts zijn superhandig voor extra servies, pannen en ingrediënten. Maar je kunt je kookboeken ook mooi stapelen op één van de planken! Style de trolley verder af met glazen potten met je favoriete ingrediënten als pasta, noodles en kruiden. Vooral kruidenplantjes in mooie potten doen het goed . Zo geef je de keuken meteen wat kleur. Heb je een grote verzameling recepten en heb je iets meer ruimte nodig? Dan moet je de hoogte in. Met een hoog, los wandrek heb je in één klap een stuk meer opbergruimte.

2. Boekenplanken

In plaats van een rij bovenkasten kun je ook kiezen voor een aantal boekenplanken onder elkaar. Wissel de boeken af met mooi servies en check meteen even dit artikel voor meer stylingtips.

3. Open keukenkasten

Op deze manier worden de boeken echt onderdeel van de keuken. Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken kun je vrijwel alle kastjes ook bestellen zonder deurtje er in. Heb je al een mooie keuken? Schroef dan simpelweg de deur uit een kastje. De gaten van de scharnieren kun je verbloemen door het grootste kookboek aan de zijkant te zetten. Zo simpel kan het zijn!

4. Een stylish mandje

Voor de kleine verzamelaar volstaat een mooi mandje op het werkblad al! Heb je een landelijke keuken? Ga dan voor riet of hout. De industriële look creëer je door de kookboeken in een draadmand of een zinken bak te zetten.

Nu je genoeg opbergruimte hebt is het tijd om de kastjes en planken te vullen met de mooiste kookboeken. Wij vroegen Liselotte van Culy om een lijstje te maken met haar favoriete exemplaren. Bekijk hier het artikel!