3 manieren om je kookboeken stylish op te bergen in de keuken

Zet jij graag de lekkerste gerechten op tafel en noem je jezelf een echte hobbykok? Grote kans dat deze hobby dan gepaard gaat met het verzamelen van een heleboel kookboeken. Het is natuurlijk zonde om ze weg te stoppen in een kastje. Maak ze daarom onderdeel van je interieur – wij laten je vier stylish manieren zien.

Wil je de keukenkastjes ook praktisch indelen? Check dan even deze infographic voor een goed georganiseerde indeling.

Mary Made This
Skona Hem

1. Een los meubel

Keukentrolley’s en bar carts zijn superhandig voor extra servies, pannen en ingrediënten. Maar je kunt je kookboeken ook mooi stapelen op één van de planken! Style de trolley verder af met glazen potten met je favoriete ingrediënten als pasta, noodles en kruiden. Vooral kruidenplantjes in mooie potten doen het goed . Zo geef je de keuken meteen wat kleur.

Heb je een grote verzameling recepten en heb je iets meer ruimte nodig? Dan moet je de hoogte in. Met een hoog, los wandrek heb je in één klap een stuk meer opbergruimte.

Practising Simplicity

2. Open keukenkasten

Op deze manier worden de boeken echt onderdeel van de keuken. Als je een nieuwe keuken gaat uitzoeken kun je vrijwel alle kastjes ook bestellen zonder deurtje er in. Heb je al een mooie keuken? Schroef dan simpelweg de deur uit een kastje. De gaten van de scharnieren kun je verbloemen door het grootste kookboek aan de zijkant te zetten. Zo simpel kan het zijn!

The Ivory lane

3. Een standaard

Heb je een favoriet recept of wil je zo veel mogelijk van de mooie fotografie kunnen genieten? Zet een kookboek dan op een standaard. Handig wanneer je aan het koken bent én superstijlvol!

Nu je genoeg opbergruimte hebt is het tijd om de kastjes en planken te vullen met de mooiste kookboeken. Wij vroegen Liselotte van Culy om een lijstje te maken met haar favoriete exemplaren. Bekijk hier het artikel!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
3 manieren om je kookboeken stylish op te bergen in de keuken
Sluiten