Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 29 september 2016

4 looks voor een woonkamer volgens de trends van dit najaar

Onlangs zetten we de najaarstrends van 2016 voor je interieur op een rijtje. En nu we net uit een heerlijke nazomer rollen, wordt het tijd om die najaarstrends te vertalen naar de inrichting van je huis. Vanaf nu geven we elke week inspiratie voor een andere kamer in huis en gebruiken we onze favoriete herfsttrends van het moment als leidraad. Dit doen we aan de hand van mooie voorbeelden en handige tips zodat jij je huis helemaal een nieuwe look kunt geven.

We beginnen natuurlijk met de belangrijkste ruimte in huis: de woonkamer. Here we go!

Look 1: Materialen in de mix

De materialen van dit najaar zijn onder andere (grof gebreide) wollen stoffen gecombineerd met rotan, riet en leer. Een wollig kleed, zoals te zien is in deze look, kun je goed combineren met een rieten mand of in dit geval met kussens in roestkleuren. Mix de materialen gerust met elkaar, want ze zijn een heel goede combinatie! De vlinderstoel past in bijna elk interieur en vooral in het leer is het een goed item voor dit najaar. Combineer de stoel met een grof gebreid plaid. Je kunt ook kiezen voor een rieten stoel, bijvoorbeeld een van deze gave hangstoelen.

Look 2: Roestkleuren

Dit najaar zien we veel aardetinten en roestkleuren, zoals bruin en oranje. Deze zijn natuurlijk typerend voor de herfst en super stijlvol in je interieur. Combineer roestkleuren met neutralere tinten zoals in deze look. Maar natuurlijk mogen we dé kleuren van het jaar 2016 niet vergeten. Wij kiezen vooral voor koele tinten, zoals verschillende soorten blauw en grijs. Zoals je in deze moderne look ziet, zijn koele tinten heel goed te combineren met de wat warmere roestkleuren.

Look 3: Perzisch tapijt en een mix van materialen

Omdat de trends van dit najaar zo goed samengaan, kun je ze eindeloos combineren. Patronen en texturen zijn ook een groot onderdeel van de najaarstrends van 2016, en dan vooral het mixen ervan. Voeg daarom een Perzisch tapijt of een ander kleed met print toe. Ook met kunst creëer je een mix van verschillende patronen. Deze look, maar ook dit fijne moodboard laat je dat nog eens goed zien. Om bij deze look de echte herfstsfeer te pakken te krijgen, zou je nog een wollig plaid over je bank kunnen leggen voor een extra stukje warmte en contrast.

Bron: Zuiver

Look 4: Koper in combinatie met een patroon

Mix de roestkleuren met een patroon door bijvoorbeeld koperen details en een tapijt in je woonkamer te combineren. Ook leer, wol en zachte stoffen kun je combineren en daarmee een contrast creëren. Wij zouden deze look afmaken door hier en daar wat wollen accessoires toe te voegen en het geheel af te maken met een stoere leren stoel of poef! Bekijk voor inspiratie ook even ons moodboard waarin we onze liefde voor leer in beeld brengen.

En nu komt het belangrijkste: mix alles tot een mooi geheel! De herfsttrends van 2016 op het gebied van kleur zien we bijvoorbeeld niet alleen terug in een likje verf op de muur of een bank in een bepaalde tint, maar ook in materialen, stoffen en patronen! In de woonkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een roestkleurige leren poef in combinatie met zachte stoffen. Dit zorgt voor een fijn contrast. Zorg dat plaids, kussens of kleden grof gebreid zijn en ze mogen daarnaast best een kleurtje hebben en gecombineerd worden met wat hardere materialen. Vergeet ook het rotan en riet niet! Leg bijvoorbeeld voor de ultieme najaarslook een wollen kussen op je rotan stoel of leg een grof gebreid plaid speels in een rieten mand.

MEER INSPIRATIE
Deze colorboost met diepe kleuren (waaronder blauw) geeft je inspiratie voor de mooiste combinaties van kleuren, rotan en riet – dé materialen van dit najaar!

Reageer op artikel:
4 looks voor een woonkamer volgens de trends van dit najaar
Sluiten