Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie oktober 13, 2016

4 looks voor een eetkamer volgens de trends van dit najaar

Onlangs zetten we de najaarstrends van 2016 voor je op een rijtje en nu geven we je elke week inspiratie voor een najaarslook in verschillende delen van het huis. Na de woonkamer en de slaapkamer is nu de eetkamer aan de beurt.

Laat je leiden door deze handige tips en maak zo je eetkamer helemaal klaar voor het najaar. Er is genoeg inspiratie te halen uit deze vier verschillende looks, dus let’s go!

Bron: CB2

Look 1: Combineer leer met koele tinten

Leer is één van onze favoriete herfsttrends en dit materiaal kun je uiteraard ook onderdeel maken van de eetkamer. Ga bijvoorbeeld voor leren stoelen in een warme bruintint en combineer dit met donkere koele kleuren. Maak het geheel af door bijvoorbeeld wat blauwe accessoires toe te voegen. Blauw is één van de trendkleuren dit najaar en door bruintinten met koele kleuren te combineren creëer je een fijn contrast!

Bron: Vintage Piken

Look 2: Neutrale tinten met wollen details

We zien veel neutrale kleuren terug in de trends van dit najaar. Ga je voor deze najaarslook in de woonkamer? Creëer dan een mix van materialen en pak daarmee uit in plaats van door het gebruik van kleur. De materialen die je dit najaar veel ziet zijn onder andere wol en rotan. Kies bijvoorbeeld voor een rotan stoel en leg daar een wollen plaid of kussen overheen, zoals je ook op de foto ziet.

Bekijk ook deze fijne colorboost met neutrale tinten, die samen toch een contrast vormen.

Look 3: Een blauwe basis met koper

Blauw is één van de herfstkleuren. Als je een donkere variant neemt als basis, zoals je hierboven in de eetkamer ziet, dan is het goed om deze te combineren met een lichtere tint zoals marmer en wat warme details. Donkerblauw combineer je bijvoorbeeld met koperen accessoires. Koper (en andere roestkleuren) passen perfect in het plaatje najaarstrends 2016.

Look 4: Patronen in roestkleuren

Houd je wel van opvallende kleuren en patronen? Ga voor een Perzisch tapijt – het liefst in roestkleuren – en leg deze onder je eettafel. Laat de kleuren van het tapijt terugkomen in de rest van de inrichting, door bijvoorbeeld verschillende schilderijen in dezelfde tinten toe te voegen. Maak de look af met een wollen kleed over je stoel of wat koperen details.

Reageer op artikel:
4 looks voor een eetkamer volgens de trends van dit najaar
Sluiten