4 ideeën voor meer ruimte (zodat je nog meer planten neer kunt zetten)

Zo langzamerhand ben je op het punt gekomen dat jouw hele huis vol planten staat – maar er staan óók nog planten op jouw wishlist. Met deze ideeën zorg je ervoor dat je die nieuwe planten gewoon nog kwijt kunt, want je creëert er een hele hoop ruimte mee. Voor nieuwe planten, om maar een voorbeeld te noemen.

1. Een open kast

De eerste manier om nog meer planten in huis kwijt te kunnen, is een open kast. Deze kast zet je niet tegen de muur, maar gebruik je als room divider in huis. Zo sla je twee vliegen in één klap: je kunt twee aparte ruimtes gemakkelijk van elkaar scheiden, en je hebt extra ruimte voor meer kamerplanten.

Omdat de open kast aan beide kanten open is, kan het een challenge zijn om ‘m aan beide kanten stijlvol in te richten. Maar hé, ben jij ooit een goede challenge uit de weg gegaan?

2. Aan het plafond

Op Roomed schrijven we vaker over hangplanten. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat we dól zijn op hangende planten aan het plafond. Een paar hangplanten bij elkaar in een hoekje, en een hele rits planten voor het raam. We kunnen er geen genoeg van krijgen. En bonuspunten: de vloer ónder de hangplanten blijft vrij om andere dingen neer te zetten.

> Good to know: dit is de ideale hoogte om hangplanten op te hangen

3. Een kledingrek

Ben je wél gek op hangplanten, maar vind je het geen prettig idee om gaten in het plafond te boren (of mag dat gewoonweg niet omdat je in een huurhuis woont)? Een kledingrek is dé oplossing waar je naar zoekt. Je kunt gemakkelijk hangplanten ophangen aan een stevig kledingrek.

4. Planken aan de muur

Als je op Instagram of Pinterest zoekt op ‘plantshelf‘ of ‘shelfie‘, wil je daarna meteen naar de bouwmarkt om zelf een paar prachtige planken aan de muur te hangen. Hallo extra ruimte voor kamerplanten! Zorg er wel voor dat de plantenpotten allemaal goed bij elkaar passen, zodat je er één geheel van maakt. Als je dat onder de knie hebt, wordt die muur een echte eyecatcher.

Zie je het niet zitten om grote planken aan de muur te hangen, begin dan klein. Je kunt al een plantshelf realiseren door plankjes van een halve meter boven elkaar te hangen. Daarmee geef je jouw interieur nét dat groene accent wat je nog miste.

Tijd voor nieuwe kamerplanten! Welke kies jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
4 ideeën voor meer ruimte (zodat je nog meer planten neer kunt zetten)
Sluiten