Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 12 maart 2016

4 dingen die wij leerden van onze binnenkijkers

Als je ons vraagt wat nou het allerleukste is van ons werk, dan schreeuwen wij: “de binnenkijkers!” Dat snap je natuurlijk wel. Er is niets leuker dan bij iemand anders binnenkijken. Het is eigenlijk een heel andere manier van iemand leren kennen. Een huis zegt immers veel over de persoon die er woont. Maar daarnaast leren wij ook heel veel van al die binnenkijkers en we besloten om die wijze lessen maar eens met jullie te delen.

In dit artikel zetten we de belangrijkste interieur lessen die wij uit onze binnenkijkers haalden op een rij zodat ook jij hier wat van kunt leren.

1. Een interieur moet groeien

Er zijn mensen die in een keer hun huis perfect willen hebben en misschien lukt dat ze ook wel, maar over het algemeen heb ik geleerd dat een interieur met de jaren groeit. Daarmee bedoel ik groeien niet in letterlijke zin (hoewel dit vaak ook gebeurt), maar figuurlijk. Door de jaren heen verander je kleine dingen in je huis en verzamel je spullen tijdens een reis, waardoor je interieur uiteindelijk een verzameling van herinneringen en fases in je leven is. Natuurlijk kun je in één keer je interieur bij elkaar shoppen, maar onze binnenkijk-ervaring leert dat je je huis veel meer gaat waarderen als je er langzaamaan je plekje van maakt.

2. Iedereen heeft een rommelhoek

Niemand is perfect en geloof mij: zelfs de meest opgeruimde mensen hebben wel een klein rommelhoekje in huis. Een la die net even niet zo georganiseerd is als je zou willen of een hele kamer vol troep. Het kan, het mag en je hoeft je er zeker niet voor te schamen (we zetten het alleen niet op de foto).

>> Wat ik leerde van opruimgoeroe Marie Kondo (en jij nu ook)

3. Regels zijn er om te breken

Als we allemaal volgens dezelfde regels een huis zouden inrichten, zou het wel heel saai worden. Dan zou iedereen er hetzelfde bij zitten en hoeven wij geen binnenkijkers meer te maken, want: nouja dat is duidelijk. Les drie luidt daarom: lap alle regels aan je laars! Doe waar jij je goed bij voelt. Mix verschillende stijlen, combineer oud en nieuw design, mix & match wat anderen niet zouden durven. Zolang jij je er thuis voelt, is het goed.

>> 6x ouderwetse regels die je mag verbreken bij het inrichten

4. Een huis moet leven en geleefd worden

Ook als je niet zo veel thuis bent, is dit een belangrijke les om mee te nemen. Zodra je thuiskomt wil je het gevoel hebben dat je in een warm, gezellig huis komt en hoe creëer je zo’n sfeer? Dat is eigenlijk heel persoonlijk, maar over het algemeen lijkt een huis meer te leven als er planten zijn. Huisdieren doen het overigens ook goed!

>> Deze planten overleven zelfs in de meest donkere kamer

Reageer op artikel:
4 dingen die wij leerden van onze binnenkijkers
Sluiten