Hannah Westra
Hannah Westra Tips 4 jun 2019

4 dingen die een slechte invloed hebben op je productiviteit thuis (en de oplossingen)

Wil je thuis én buitenshuis graag productief zijn, maar lukt dat niet altijd? Er zijn veel dingen die een slechte invloed op je productiviteitsgehalte kunnen hebben. Van teveel afleiding door social media tot de manier waarop je huis is ingericht. Dat eerste kun je makkelijk zelf oplossen door gewoon bepaalde apps te verwijderen bijvoorbeeld en bij dat laatste gaan wij je in dit artikel helpen.

Om het nieuwe jaar productiever in te gaan, maakten we een lijstje van dingen die een negatieve invloed hebben op je productiviteit. Daarnaast geven we bij elk ‘probleem’ een aantal tips. Tijd om aan de slag te gaan dus.

1. Je slaapt niet goed

Een goede nachtrust is goud waard. Toch is de kans groot dat je je maar zelden echt uitgerust voelt. Dat kun je natuurlijk wijten aan het feit dat je het druk hebt en meer prioriteit geeft aan de uren die je overdag hebt, maar de slaapkamer zelf kan hier ook invloed op hebben. Review the bedroom en kijk wat er in de weg staat voor een nachtje goed slapen.

Hoe pak je dit aan?

Bron: 55 Kvadrat

2. Je hebt moeite met wakker worden

Slaap je wel goed, maar heb je moeite met opstaan? Dan kan het best zijn dat je slaapkamer juist té uitnodigend is (we horen je al denken; kan dat dan?!). Tijd om uit te zoeken wat ervoor zorgt dat je moeilijk je bed uit kunt komen dus.

Hoe pak je dit aan?

3. Je huis leidt je af

Eenmaal uitgerust uit bed, betrap je jezelf er na een paar uur op dat je vandaag eigenlijk nog geen enkele to-do hebt kunnen afstrepen. We vergeten allemaal weleens de tijd als we eindeloos op social media scrollen op onze telefoon of nog even een aflevering van onze favo serie op Netflix kijken. Eéntje maar… Grote kans dat je na drie afleveringen nog steeds op de bank zit. Niet erg handig dus, tijd om die afleidingen in te perken.

Hoe pak je dit aan?

4. Je huis maakt je gestresst

Het is lastig om dingen gedaan te krijgen als je veel aan je hoofd hebt. Een van de dingen waar je onbewust gestresst door kunt zijn, is dat je huis niet opgeruimd is. Zorg er dus voor dat je je thuis relaxt voelt en schuif de lijst met klusjes niet voor je uit. Een opgeruimd huis maakt jou relaxter en daarom ook productiever. Daarnaast zorgt het ervoor dat je beter slaapt. Twee vliegen in één klap dus!

Hoe pak je dit aan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 dingen die een slechte invloed hebben op je productiviteit thuis (en de oplossingen)
Sluiten