Hannah Westra
Hannah Westra Decoratie 17 sep 2015

4 decoratietips waar geen muur aan te pas komt

Als je een huis sfeervol wilt maken, lijkt het vaak vanzelfsprekend dat je iets aan de muur moet hangen. Dat is natuurlijk ook een makkelijke manier om je huis persoonlijk te maken, maar wat als die muur er niet is? Bijvoorbeeld omdat je in een huis woont met veel raampartijen, er wandkasten in de weg hangen, de muur zelf gewoonweg niet stevig genoeg is of je muren eigenlijk al volhangen?

Omdat we je ook op dit gebied willen helpen, zetten we vier decoratietips op een rij. Zo kun je toch heel makkelijk sfeer creëren in huis, zonder dat je daar per se een muur voor nodig hebt.

1. Verticale tuin

Heel fijn als je een groot raam hebt, dat ervoor zorgt dat er veel natuurlijk licht binnenkomt. Maar een raampartij heeft ook zo zijn nadelen, zeker als je graag dingen wilt ophangen. We hebben een erg leuke creatieve oplossing voor je waarmee je meteen groen in huis haalt: Een verticale tuin, onwijs leuk om zelf te maken en dat kan ook prima binnen.

2. Schuine muren

Schuine muren zijn altijd een uitdaging. Bang dat je niet zoveel kunt met een schuine muur? Wij helpen graag met het overwinnen van je struggles. Een leuke manier om toch wat sfeer toe te voegen aan de kamer is door een de muur te behangen met een tof printje. Deze tip geldt trouwens ook voor het behangen van je plafond.

3. Hanglampen

Hier heb je helemaal geen muren voor nodig en je kan het zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Maak zelf een hanglamp of ga op zoek naar een bijzonder exemplaar. De peertjes in bovenstaande afbeelding zien er ook al te gaaf uit en kosten bijna niks!

4. Lijsten

Woon je in een huurhuis en mag je geen gaten boren? Klinkt heel onhandig, maar daar is best een mouw op aan te passen! Hoewel het vanzelfsprekend lijkt om lijsten op te hangen, kun je ze ook best gewoon neerzetten. Zeker als je meerdere grote lijsten bij elkaar zet, geeft dat een super tof effect. Decoreren zonder de muur te gebruiken kan dus prima! Check ook even de andere decoratietips en ontdek hoe je alle struggles van wonen in een huurhuis overwint.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 decoratietips waar geen muur aan te pas komt
Sluiten