4 alternatieven voor het populaire Perzische tapijt

Oké, laten we meteen voorop stellen dat er in principe helemaal niets mis is met een Perzisch tapijt. Het is en blijft een prachtig kleed, vooral in combinatie met een monochroom interieur. Maar dat is dan ook precies de reden dat je dit kleed tegenwoordig wel érg vaak tegenkomt…

Precies daarom laten wij je een aantal alternatieven zien, die nét even anders zijn dan het traditionele Perzische tapijt!

1. Beni Ouarain kleed

We trappen af met één van onze favorieten, het Beni Quarain vloerkleed. Dit kleed staat prachtig in de woonkamer, maar dit prachtige huis laat zien dat het kleed vrijwel in elke ruimte een te gekke toevoeging is. Het fijne aan dit kleed is dat het – in tegenstelling tot een Perzisch tapijt – neutraal is qua kleur. Zo ben je dus in de rest van je interieur veel vrijer als het gaat om kleur toevoegen!

2. Juten kleed

Een juten vloerkleed zorgt voor een natuurlijke look in je interieur. Het meest fijne aan een juten kleed is zonder twijfel de tijdloosheid en veelzijdigheid, waardoor het eigenlijk altijd in élk interieur past.

>> Lees hier waarom een juten kleed zorgt voor een natuurlijke look in elk interieur.

Bron: Etsy

3. Patroon

En dan dus nét iets anders dan het patroon van een Perzisch tapijt. Verschillende prints in je huis staan vrolijk en speels (mits op de juiste manier gecombineerd), en er zijn naast het Perzische tapijt nog zo veel kleden met andere gave patronen.

4. Kleden over elkaar

Ben je bang dat je interieur zonder het drukke patroon en de kleurenmix van een Perzisch tapijt snel saai wordt? Maak dan een statement door twee verschillende kleden over elkaar te leggen en zo een mooie combinatie te maken! Meer inspiratie daarvoor vind je in dit artikel.

Bron: Alvhem

5. Effen kleed

Je zou het bijna vergeten, maar een effen kleed is ook nog steeds gewoon super stijlvol! Heb je een drukke vloer en vind je het lastig (of zonde) om daar je interieur op aan te passen? Met een simpel effen kleed in een mooie tint creëer je in één stap een rustige en neutrale basis.

MEER LEZEN
Voor nog meer inspiratie op het gebied van kleden check je deze inspiratieboost met de mooiste kleden voor in de woonkamer!

Reageer op artikel:
4 alternatieven voor het populaire Perzische tapijt
Sluiten