3x items die je absoluut wél nodig hebt als je op kamers gaat

Wie voor het eerst op kamers gaat, staat voor een groot avontuur. En dat komt gelijk met een aantal lastige beslissingen. Want je wilt die kamer natuurlijk heel leuk inrichten, maar je wilt ook niet direct je spaarrekening leeghalen. Geloof ons, dat wil je echt niet. Die ga je nog keihard nodig hebben de komende jaren. Om jou een beetje te helpen bij die lastige beslissingen, hebben wij een stappenplan gemaakt voor het inrichten van je studentenkamer.

Maar dat is niet alles. Naast dat stappenplan is er een aantal dingen die je absoluut wél nodig hebt op kamers en waar je dus niet op kunt bezuinigen. Wij zitten de drie belangrijkste items op een rijtje.

Bron: pexels

1. Dekens, plaids en nog meer warme dekens

We horen je al denken.. dekens? Serieus? Vergeet niet dat je vanaf nu zelf je energierekening gaat betalen (tenzij je huur inclusief gas, water en licht is, maar daar gaan we even niet vanuit). Je zult zien dat je de thermostaat alleen op de hoge stand zet als het echt koud is en ‘s nachts gaat ‘ie gewoon omlaag, want dan slaap je. Dekens zijn dus een must, vooral in de winter!

2. Hangdroogrek

De tijd dat de schone was netjes gestreken en opgevouwen voor je klaar ligt, is voorbij. Of je nu een wasmachine op je kamer hebt of (nog) niet; af en toe zul je sowieso een handwasje doen en dan is een wasrek best wel handig. Ga voor een inklapbaar wasrek, dat je bijvoorbeeld aan de deur kunt hangen. Dit neemt weinig ruimte in beslag en je kan het zo weer opbergen als je was droog is. Ook handig om in huis te halen is een waslijn, die je zo eventjes op het balkon kunt hangen.

3. Stapelbare krukjes

Wie op kamers gaat in een nieuwe stad krijgt er heel wat nieuwe vrienden bij. Die wil je natuurlijk allemaal bij jou thuis uitnodigen voor een etentje, want uit eten gaan is simpelweg te duur. Het is dan wel zo leuk als je vrienden ook aan tafel kunnen zitten en met vier stoelen ga je dat niet redden. Zorg ervoor dat je een aantal stapelbare krukjes hebt, die je makkelijk kunt aanschuiven als je meer zitplekken nodig hebt.

Bron: pexels

Zo, nu je weet waar je in moet investeren, hebben we nog een handig lijstje voor je: deze drie items heb je absoluut níet nodig als je op kamers gaat.

Kun jij deze lijst nog aanvullen? Laat maar horen!