Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie december 2, 2016

Dit zijn de dingen waar je gasten wel en níét op letten tijdens kerst

Verander jij in de laatste dagen voor kerst altijd in een redelijke stresskip? En begin je je tijdens de voorbereidingen voor het grote familiediner langzaam steeds meer op te vreten? Relax! Kerstmis moet voor iedereen een feestje zijn.

Vandaar dat wij een aantal handige tips hebben die je wellicht kunnen helpen met ontspannen. Read on!

>> Lees ook: Dit zijn dé kersttrends van 2016

Een kerst zonder stress

Bron: Marthe Bo

Een kerst zonder stress is echt niet onmogelijk. Dit zijn in ieder geval drie dingen waar je gasten zich totaal niet druk om maken!

1. Niet alles hoeft spik en span te zijn

Hé, het is oké als jij niet alle hoeken van de kamer schoonmaakt. Zolang de zichtbare rommel maar opgeruimd is en ruimtes zoals het toilet schoon zijn, is alles in orde. Tip: kaarslicht en dimlicht doet wonderen!

2. Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Verschillende vriendengroepen bij elkaar, gaat dat wel goed? Natuurlijk! Jouw vrienden hebben namelijk in elk geval één ding gemeen en dat ben jij. En aangezien jij een awesome persoonlijkheid hebt, hebben al jouw vrienden dat ook en kunnen zij het prima vinden met al je verschillende vrienden.

3. Je gasten snappen dat je geen chefkok bent

Echt niet alles hoeft homemade te zijn! Misschien ben je wel ontzettend dol op koken, maar bedenk wel dat je gasten het waarschijnlijk niet eens merken of jij alles zelf hebt gemaakt of niet. Gun jezelf een beetje ontspanning en haal bijvoorbeeld een deel van de hapjes bij een traiteur.

Dit zijn de dingen waar je gasten wél aandacht voor hebben. Zorg dat de volgende puntjes in orde zijn en je zult meteen punten scoren bij je gasten!

1. Het gaat allemaal om de looks

Zorg voor een mooie presentatie van de gerechten, hapjes en drankjes. Sla daarbij natuurlijk ook vooral de decoraties en versiering niet over! Kijk voor inspiratie even hier.

2. Liever te veel dan te weinig

Je wil natuurlijk niet dat je gasten met lege magen naar huis gaan dus sla vooral teveel drankjes en hapjes in en geef eventuele leftovers gewoon mee aan je gasten! Of eet er gewoon zelf nog een paar dagen van.

3. Have fun!

Als jij vrolijk rondloopt en het naar je zin hebt, dan genieten jouw gasten ook veel meer. Doe de deur open met een lach, geef iedereen een drankje en knoop met iedereen een praatje aan.

Denk je nu nog steeds dat jouw feestje een fiasco wordt? Lees dan nog even dit artikel waarin we je alles vertellen wat een gastheer of -vrouw moet weten en heb jij straks een heerlijke kerst zonder stress!

Merry Christmas!

Reageer op artikel:
Dit zijn de dingen waar je gasten wel en níét op letten tijdens kerst
Sluiten