Florence
Florence Decoratie 8 jul 2014

3x decoratieve ideeën met planten voor een zomerse uitstraling

Hadden we het vorige week nog over de leukste ideeën voor het aankleden van je tuin en terras met bloemen, vandaag hebben we drie leuke, zomerse ideeën met planten.

Mooiwatplantendoen.nl geeft niet alleen advies over welke planten je het best binnen en buiten kunt zetten of de handigste tips over hoe je ze moet onderhouden, ze komen ook met de leukste ideeën om ze neer te zetten in je tuin of op het terras. We zetten er drie voor je op een rij:

1. Maak je eigen decoratieve plantentafel

Alleen is ook maar zo alleen en zeker kleinere plantjes kunnen gauw in het niet vallen als ze ergen in hun eentje staan. Zet daarom verschillende soorten en groottes bij elkaar op een tafel. Wil je genoeg ruimte hebben om nog aan tafel te kunnen zitten, schuif ze dan allemaal naar één kant of hoek van de tafel. Bedek bijvoorbeeld eenderde van de tafel, dan kun je aan het andere deel rustig werken of genieten van een zomerse limonade.

2. Staaapelen!

Vind je planten op tafel toch een beetje in de weg staan, zet ze dan tegen de muur. En dan niet op de grond, maar bevestig plankjes speel boven elkaar en zet hier verschillende soorten vetplantjes op. De verticale tuin is helemaal hot! Bovendien maak je de plankjes heel makkelijk zelf van bijvoorbeeld stukken hout. Dat geeft nog een natuurlijke look ook. Of stapel verschillende formaten tafeltjes en krukjes op elkaar waar je dan weer de planten op kunt zetten.

3. Hang je planten op

Een beeld dat we tegenwoordig ook steeds vaker zien, zijn hangende planten. Waar dit wellicht eerst nog alleen bij kruidenplanten gebeurde, zien we het ook steeds vaker met de meest aparte en bijzondere plantensoorten. Eén van de manieren waarop je dit kunt doen is met een macramé plantenhanger. De echte creatief maakt deze natuurlijk zelf, maar voor het gemak kun je deze ook gewoon kopen.

Heb jij nog leuke ideeën? We zijn heel benieuwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.mooiwatplantendoen.nl

Reageer op artikel:
3x decoratieve ideeën met planten voor een zomerse uitstraling
Sluiten