3D geprint huis heeft exact deze auto nodig voor elektriciteit

Wat heeft een 3D geprint huis te maken met een hybride auto? Als het aan wetenschappers van Oak Ridge National Laboratory ligt heel veel. Zij hebben namelijk een huis en auto zo ontwikkeld dat ze elkaar nodig hebben voor duurzame energie. Zowel de auto als het huis zijn gemaakt met een 3D printer. Beiden kunnen elkaar voorzien van stroom, helemaal draadloos!

Dat maakt het een gouden combinatie en heel geschikt om in the middle of nowhere neer te zetten. Je bent namelijk helemaal niet afhankelijk van een elektriciteitsnetwerk, net als bij dit Nederlandse containerhuis.

3d geprint huis

Hoe werkt het?

De auto draait deels op natuurlijk gas en deel op elektriciteit. Die elektriciteit haalt de auto uit een oplaadpunt naast de woning. Dat oplaadpunt wordt weer voorzien van energie via de zonnepanelen op het dak van het huis. Onder het huis zit een enorme batterij die de energie uit de zonnepanelen opslaat. Als er geen zon is, levert de auto weer energie aan het huis. Zo komt er dus een dubbele energiestroom op gang.

Dit nieuwe energiesysteem noemen de wetenschappers additive manufacturing energie, ofwel AMIE. Bovenstaande video laat zien hoe het werkt.

roomed-huis-3d3
roomed-huis-3d2

Het huis heeft een oppervlak van zo’n 19,5 vierkante meter en bestaat uit losse frames, die verbonden worden door zonnepanelen en tussenschotten.

Vond je dit artikel cool? Misschien vind je dit artikel over een 3D geprint huis in Amsterdam ook wel tof.

roomed-kanaal-3d

www.designboom.com

Reageer op artikel:
3D geprint huis heeft exact deze auto nodig voor elektriciteit
Sluiten