Redactie
Redactie Trends 26 jul 2021

Maak van jouw interieur echt iets unieks met 3D behang

Wegdromen bij de mooiste prints, of een muur waar je maar aan blijft voelen omdat er diepte in zit? Met deze nieuwe trend hoef je niet meer naar de bioscoop te gaan om in 3D te zien: 3D behang is hartstikke hot en we laten alvast een paar mooie voorbeelden zien.

Ben je nog niet helemaal overtuigd van deze trend? Lees dan gerust verder.

3D behang aan de muur

Landschap panorama’s zijn gewild voor aan de muur. Zo kun je de natuur naar binnen brengen door de jungle aan je muur te hangen of je als je een echt stadsmens bent, kun je voor een foto van een mooie skyline kiezen zoals op de foto hieronder.

Ook geometrie is een trend wanneer het op 3D behang aankomt. Dit komt door de dieptespeling die het behang met zich meebrengt waardoor de geometrie er echt uitspringt. Voor diezelfde reden zijn texturen ook een populaire keuze, wat niet gek is aangezien de meeste texturen ook geometrische vormen bevatten.

Gebruik een 3D wand als focus

Door voor een accentmuur te kiezen houd je het 3D effect iets kleiner en is het ook niet snel iets teveel. Het wordt daardoor wel een echte eyecatcher in je huis, maar je wilt natuurlijk wel dat het bij de rest van de kamer past. Wat je dan kan doen, is voor de naaste muren een effen kleur behang kiezen die overeenkomt met de accentmuur. Dit zorgt voor een mooi verloop in je kamer.

Als je voor een geometrische of textuur design gaat is het ook leuk om dezelfde strakke lijnen of materialen terug te laten komen in de andere gedeeltes van het interieur. Het gaat hem altijd net in die kleine details zitten die het helemaal af maken.

Vergeet deze details in de woonkamer niet voor een maximaal-effect look

3D muurstickers

Vind je een 3D wand ook nog steeds iets teveel voor in huis, maar houd je wel van het effect dat het creëert? Zoek dan maar eens naar 3D muurstickers. Deze zijn ook ideaal voor in je woonkamer of heel leuk voor in de kinderkamer, zoals je hierboven ziet.

Waar kan je 3D behang kopen?

Wij weten dat Karwei een mooi assortiment van 3D behang heeft. Het 3D behang dat ze verkopen is vliesbehang, wat gemakkelijk zelf aan te brengen is. Hier vind je vooral veel behang met een stenen look. Shop je liever online? Neem dan bijvoobeeld een kijkje online bij Yourdecoration, Daar hebben we toffe panorama’s en natuurfoto’s gezien.

Dit fantastische behang wil je hebben: wij zijn fan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak van jouw interieur echt iets unieks met 3D behang
Sluiten