360 graden draaien in een huis op vijf meter hoogte

Maak kennis met ‘ReActor’: een 360 graden draaiend huis op een enkele betonnen paal in de grond. Architecten duo Alex Schweder en Ward Shelley bedachten het. Het huis staat op vijf meter lange paal en is maar liefst 13,5 meter lang en 2,5 meter hoog.

Huizen op hoge palen zien we natuurlijk wel vaker, maar dat de ReActor 360 graden kan draaien is wel heel bijzonder. De reden voor deze bijzondere feature? Het huis moest één zijn met de natuur. Daarom bedachten de ontwerpers dat het huis moest meebewegen met de bewoners. Centraal staat dan ook de intieme relatie tussen de bewoners en de architectuur.

Doordat er veel ramen zijn kun je overal genieten van het uitzicht. Ook komt er door de ramen veel licht binnen waardoor het huis optisch net wat groter lijkt. Door het interieur heel minimalistisch te houden wordt alle aandacht gevestigd op de bijzondere architectuur.

Wil jij ook een minimalistisch interieur? Volg dan dit stappenaplan.

Naast dat het huis 360 graden draait, gaat het ook nog eens op en neer door de zwaartekracht. Bekijk onderstaande video om precies te zien hoe het huis blijft draaien.

MEER LEZEN
Bekijk ook een tiny house in Portugal dat lijkt te zweven en de bovenverdieping van deze villa met futuristisch design kan gewoon draaien.

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
360 graden draaien in een huis op vijf meter hoogte
Sluiten