Redactie
Redactie Lifestyle 1 jan 2021

Nog 30 minuten tot er visite komt? Zo fake je een schoon en opgeruimd huis

Als je je woonkamer binnenloopt, zie je de resten nog van een leuke avond met je vrienden. Lege wijnglazen, lege pizzadoos en zakken chips. Voor opruimen had je nog geen tijd. Geen probleem. Tot je beseft dat je familie vanmiddag op bezoek komt.

Nog een paar uur (of nog erger: 30 minuten) om je huis op te ruimen. Een grote schoonmaak haal je niet meer, maar met deze tips ziet het er toch netjes en opgeruimd uit. In ieder geval netjes genoeg om je ouders binnen te kunnen laten.

Opruimen in 30 minuten

Je huis echt goed opruimen neemt vaak veel tijd in beslag. Die tijd heb je helaas niet altijd. Toch zijn er manieren om je huis er snel opgeruimd uit te laten zien.

1. Werk de vaat weg

Niets staat zo rommelig als een aanrecht vol met vieze borden en glazen. Zorg ervoor dat dit opgeruimd is. Stop je vieze vaat in de vaatwasser en het is weer netjes. Geen vaatwasser? Geen probleem. Afwassen met de hand is zo gedaan.

Vergeet na het afwassen niet het aanrecht schoon te maken. Je kan wel een schone vaat hebben, als er nog steeds kruimels op je aanrecht liggen ziet het er nog steeds niet schoon en fris uit.

2. Zet je ramen en deuren open

Je ruikt ’s ochtends misschien niet meer dat er wijn op de vloer ligt en dat een vriend een sigaret heeft opgestoken, maar je visite waarschijnlijk wel. Maak je geen zorgen, want er is een simpele manier om de vieze geuren snel uit je huis te krijgen.

Naast het feit dat je waarschijnlijk even een dweil over de vloer moet halen, kun je ook je ramen en deuren openzetten. Binnen een half uur ruikt je huis een stuk frisser en dat zou precies genoeg tijd moeten zijn voordat je ouders arriveren.

En anders heb je altijd nog zo’n handige roomspray van Rituals die je standaard in huis wil hebben. Niemand die merkt dat jij gisteravond een feestje hebt gehad.

Warm weer op komst? Zet je je ramen dan open of dicht?

3. Ga met een bezem door je huis

Stof stapelt zich snel op. Zo ook in jouw paleisje. Stofzuigen kost vaak veel tijd. Daarom is het een beter idee om even met een bezem door je huis te gaan.

Zorg in ieder geval dat de grootste delen verdwenen zijn. Dit zorgt ervoor dat je ouders binnen komen in een huisje die er fris en schoon uit ziet. Stofzuigen kan later nog.

4. Ruim al je losse papieren en andere frutsels op

Papieren, oordopjes, bonnetjes en andere kleine frutsels. Je tafel ligt er vol mee en is nou niet het leukste voor je bezoek om naar te kijken.

Geen tijd om alles uit te zoeken en op te ruimen? Geen probleem. Pak een doos en stop hier alle losse spullen in. Later als je bezoek weg is heb jij nog genoeg tijd om het allemaal een eigen plekje te geven of weg te gooien.

Slingeren er bij jou ook altijd pennen en sierraden rond? Zo ruim je die kleine rommeltjes op

5. Maak je wc schoon

Iedereen houdt van een schone en fris ruikende wc. Zo ook je visite. Spuit WC reiniger in je wc en ga er een keer met de borstel doorheen.

Met een vochtig doekje (of groene zeep) maak je nog even snel de rand, knop, bril en fonteintje schoon. Vervang het wc blokje en schoon is je wc. Het is zo gedaan en je wc is en ruikt weer helemaal fris.

Toilet schoonmaken: Lekker fris: álles wat je wilt weten over het schoonmaken van de wc

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Beautify.nl.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Nog 30 minuten tot er visite komt? Zo fake je een schoon en opgeruimd huis
Sluiten