Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 10 okt 2020

Twijfelaar? Stel jezelf deze 3 vragen om zeker te weten of je iets weg kunt doen

Spullen wegdoen kan soms hartstikke lastig zijn, maar eigenlijk maak je het jezelf gewoon moeilijk. Als je iets stiekem niet weg wil doen, begin je smoesjes te bedenken: want wat als je ineens een tijdschrift van tien jaar terug wil lezen?

Weet dat je niet per se álles met een herinnering hoeft te bewaren. Om je te helpen, hebben we een stappenplan voor je. Er zijn namelijk drie vragen die je jezelf kunt stellen om zeker te weten dat je iets weg kunt gooien zonder er daarna spijt van te krijgen.

Spullen wegdoen doe je met deze 3 vragen

1. Kan ik dit item in de toekomst nog vaak gebruiken?

Items die ‘oneindig’ goed blijven hoef je uiteraard. Denk aan een stapel printpapier, leuke notitieboekjes, knutselspullen, lijmsticks, fotolijsten, canvas schilderdoeken, touw, een borduurring, borstels, haarelastiekjes en nog veel meer. Deze spullen zijn goed op te bergen en nemen niet al te veel ruimte in beslag. Maar onthoud wel: van deze dingen hoef je dus géén extra variant te kopen. Je hebt het immers nog in je kast liggen.

Was borduren vroeger een hobby van je en merk je dat je ‘t niet meer zo leuk vindt als vroeger? Dan is het onnodig om al die borduurspullen te bewaren. Geef het cadeau een een vriendin die nog wel graag borduurt, en maak ruimte voor nieuwe hobby’s.

2. Is dit iets wat met de tijd waardevoller wordt?

Dit geldt voor zowel een designer tas die je destijds met veel plezier hebt gekocht als (waardevol qua geld), maar ook voor een oud fotoboek van jouw jeugd (waardevol qua herinneringen). Je hoeft geen items te bewaren puur en alleen omdat je het destijds hebt gekregen hebt voor je verjaardag. Ook dat oude serviesset dat helemaal achterin het kastje ligt te verstoffen wordt niet waardevoller, en kun je gewoon naar de kringloop brengen.

3. Kan ik dit item later (opnieuw) gebruiken?

Het gaat hier niet om items die je niet meer leuk vindt, maar om spullen die handig zijn om te bewaren. Houd je ervan om jouw interieur regelmatig een upgrade te geven? Dan heb je waarschijnlijk veel verschillende kleuren kussenhoezen en woonaccessoires in verschillende stijlen in huis.

Dat je ze op dit moment niet gebruikt, wil niet zeggen dat je ze nooit meer gaat gebruiken. Zo zien we regelmatig dat trends van vroeger weer terugkomen. Grotere spullen zoals manden, vazen en tijdschriftenhouders kun je bewaren voor later, mits je er de ruimte voor hebt. Zo bespaar je veel geld én tijd.

Lees ook: 6 toffe manieren om een tijdschriftenrek te gebruiken

Meer tips om spullen in huis op te ruimen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Twijfelaar? Stel jezelf deze 3 vragen om zeker te weten of je iets weg kunt doen
Sluiten