Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 3 dec 2018

3 handige dingen waar je je vaatwasser voor kan gebruiken (behalve de vaat)

Dikke kans dat je je vaatwasser alleen maar gebruikt om je vieze borden en kopjes schoon te krijgen. Logisch, want dat is immers waar een vaatwasser voor gemaakt is. Maar naast het schoonmaken van je vuile vaat kan je nog veel meer doen met je vaatwasser. Wij zetten drie handige hacks voor je op een rijtje.

Hallo warme borden en niet-vette keuken!

1. Om kookspray te gebruiken

Wij gebruiken vaak kookspray in plaats van olie of boter om pannen en bakblikken in te vetten. Maar het nadeel hiervan: vaak wordt je aanrecht ook behoorlijk vet, omdat het lastig is om alleen het oppervlak dat je vet wílt hebben in te sprayen.

De oplossing is simpeler dan we dachten: gooi de klep van je vaatwasser open. Houd je pan of bakblik erin, en spray met je kookspray. De kookspray die niet op je pan of bakblik blijft kleven komt dus in de vaatwasser terecht. Maar da’s niet erg, want de eerstvolgende keer dat je je vaatwasser gebruikt spoelt dat vanzelf weg.

Bye bye vette keuken door kookspray!

2. Als bordenwarmer

Ideaal met de feestdagen die op de loer liggen: veel vaatwassers hebben een bordenwarmer stand. Dan wordt dezelfde warme lucht gebruikt als de lucht die je vaatwasser gebruikt om je vaat droog te maken.

3. Als afdruiprek

Soms heb je een klein beetje vaat waarvoor je de vaatwasser niet helemaal aan wilt zetten. Even afwassen met de hand is immers ook zo gedaan, en daarmee bespaar je een heleboel liters water.

Heb je geen afdruiprek bij de hand? Gooi dan toch de vaarwasser even open. Het rek waar je normaal je vuile vaat in zet, kan je namelijk mooi gebruiken als afdruiprek.

Meer lezen over de keuken?

Bron: apartmenttherapy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 handige dingen waar je je vaatwasser voor kan gebruiken (behalve de vaat)
Sluiten