Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 7 jan 2019

3 slimme tips om je vaatwasser makkelijker uit te ruimen

Ben jij ook zo’n persoon die de vaatwasser opnieuw inricht als het niet naar jouw smaak is? We feel you, dat doen we namelijk ook bijna dagelijks. Je kunt je vaatwasser inruimen zo makkelijk mogelijk maken, zodat het uitruimen wél een stuk makkelijker wordt.

Tips over schoonmaken, daar kunnen we geen genoeg van krijgen. Deze tips vinden wij in elk geval hartstikke handig:

3 tips voor het uitruimen voor de vaatwasser

1. Sorteer de vaat al met het inladen

Het zal je verbazen hoeveel mensen dit níét doen: de vaat sorteren bij het inladen. Doe jij dat wel, scroll dan vooral door naar tip 2. Maar denk jij ‘wat, sorteren?’ blijf dan vooral nog even lezen.

De vaat sorteren is niets anders dan dezelfde borden, glazen, kopjes en kommen bij elkaar zetten. Bij mij helpt het om vaste plekken te hebben voor de vaat. Ronde borden links achter, vierkante borden rechts achter, kleine borden daartussenin. Ook in de bovenste lade zet ik altijd de grote glazen achter de kleine glazen, de bakjes naast elkaar en de ‘gekke’ items die je niet elke week hebt bij elkaar.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan: zet de lepels bij de lepels, de vorken bij de vorken en de messen bij de messen. Dit scheelt je echt een hoop sorteerwerk als je de schone vaat weer opruimt.

2. Begin aan de onderkant met de vaatwasser uitruimen

Met de bovenste lade van de vaatwasser ligt misschien voor de hand, omdat je er gemakkelijker bij kunt. Toch is het veel handiger om aan met de onderste lade, waar de borden vooral staan, te beginnen.

Waarom? In de bovenste lade staan meestal glazen, kommetjes en kleinere dingen. Grote kans dat daar nog een beetje water in blijft liggen. Als je begint met de bovenste lade, heb je óf natte voeten, óf natte vaat in de onderste lade. En dat terwijl het juist zo fijn is dat de vaatwasser jouw schone vaat kurkdroog aanlevert. Vanaf nu bij de onderste lade beginnen dus!

37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

3. Gebruik een waszak voor de kleine dingen

Plastic deksels van bakjes, kinderbestek, doppen van flessen: gooi ze allemaal in een waszak. Dat scheelt je een hoop zoekwerk naar die kleine onderdelen in de krochten van de vaatwasser. In een krachtige vaatwasser wil het plastic spul namelijk nog wel eens door de hele vaatwasser vliegen – maar met hulp van een waszak maakt dat geen schijn van kans meer.

Meer lezen over de vaatwasser?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 slimme tips om je vaatwasser makkelijker uit te ruimen
Sluiten