Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 1 mrt 2021

3 stappen om te nemen voor je begint aan de grote voorjaarsschoonmaak

De lente begint bijna en wij kunnen niet wachten. De fijne zon, de bloemetjes die weer tevoorschijn komen… Maar het betekent ook dat het weer tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak.

Al het vuil dat zich de hele winter heeft opgehoopt in je huis en alle rommel die zich heeft verzameld, het mag nu weg. Zo is jouw huis schoon voordat het mooie weer gaat beginnen.

Stap 1 voor de voorjaarsschoonmaak: Check je schoonmaakartikelen

Heb je van alles genoeg of moet je toch nog even naar de winkel? Check voordat je met je voorjaarsschoonmaak begint wat je in huis hebt.

Zorg er daarnaast voor dat deze producten er nog goed uitzien: is die oude emmer niet een keer toe aan vervanging? Een emmer met een tuit zou je voorjaarsschoonmaak bijvoorbeeld efficiënter maken. Check ook meteen je bezems, stoffers en andere spullen.

Nu al geen zin meer? Check dit artikel om er toch nog een feestje van te maken:

5 tips om de nieuwjaarsschoonmaak om te toveren tot een feestje (let’s go!)

Stap 2: Ruim alle troep op

Schoonmaken terwijl er overal nog troep ligt gaat niet makkelijk. Geef spullen die nog geen plek hebben een plek om ze op te bergen, werk je post weg en retourneer pakketjes die je nog moet retourneren.

Alles wat weg kan, gaat dus weg en alles wat niet weg kan, krijgt een eigen plek. Tip: schaf opbergmanden/-dozen aan om kleine spullen in op te bergen zodat je ze niet meer ziet.

Stap 3: Gooi spullen weg

Het uitdunnen van je spullen kan helpen bij je voorjaarsschoonmaak, want hoe minder boeken/speelgoed/andere rommel er in je huis ligt, hoe minder er is om schoon te maken. Alles ziet er sneller fris uit en dat is wat je wil!

Nu ben je klaar voor je voorjaarsschoonmaak zonder zoektocht naar de juiste schoonmaakmiddelen en is het binnen no time klaar.

Tip van Roomed: ga je voor een hele grote voorjaarsschoonmaak? Begin dan op zolder (als je die hebt). Zo voorkom je dat je troep die je beneden vindt weer gaat verplaatsen naar boven want daar is het nu al schoon en netjes.

De grote voorjaarsschoonmaak: tips voor glanzende ramen en frisse gordijnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
3 stappen om te nemen voor je begint aan de grote voorjaarsschoonmaak
Sluiten