3 oude scholen in Nederland waar je kan overnachten

Weet je nog? Vroeger, toen je nog in de schoolbanken zat? Wat was het leven toen ongedwongen en zorgeloos, hè! In dit artikel gaan we even terug in de tijd en duiken we het klaslokaal weer in, maar dan in een nieuw jasje. Er zijn namelijk heel wat oude scholen in Nederland omgebouwd tot woonhuis en wist je dat jij daar ook gewoon een nachtje (of meer) in kan verblijven?

Hieronder vind je drie oude schoolgebouwen, die je gewoon kunt huren via Airbnb. De beelden alleen al maken ons hebberig!

1. Oud schoolgebouw in Enkhuizen

In de woonkamer staat nog een ouderwetse schoolbank, die doet herinneren aan de historie van dit te gave woonhuis. Je kunt hier met tien personen overnachten en krijgt er meteen een aantal fietsen bij. Als je het lief vraagt mag je zelfs de auto van de huiseigenaars lenen!

Klassieke schoolkaarten geven een knipoog naar de geschiedenis van het huis

Kosten per nacht: €550,-
Alle info check je hier.


2. Een oude kleuterschool in Groningen

Wil je met de hele familie of een grote vriendengroep ertussenuit in eigen land? In deze voormalige kleuterschool is plek voor zo’n vijftien personen. De school is omgebouwd tot familiehuis en beschikt over vijf slaapkamers en twee badkamers.

Kosten per nacht: €115,-
Alle info check je hier.


3. Oude school nabij Amsterdam

Tien kilometer verwijderd van onze hoofdstad ligt dit heerlijke landhuis tussen de velden. Je zou echt niet zeggen dat dit gebouw voorheen een school was! Je kan hier met zeven personen verblijven en mag zelfs de boot lenen voor een tochtje over het water.

Tip: maak zelf zo’n gave lamp van papiertjes. In deze DIY laten we zien hoe.

Kosten per nacht: €299,-
Alle info check je hier.


Na het zien van deze oude schoolgebouwen hoeven we het waarschijnlijk niet te zeggen.. een klaslokaal zit vol inspiratie! Eerder schreven we dan ook al een artikel vol styling ideeën uit de klas.

Meer oude scholen in Nederland bekijken? Onderstaande video neemt je mee naar een voormalige gymzaal in Bloemendaal.

Beeld met toestemming van Airbnb

Reageer op artikel:
3 oude scholen in Nederland waar je kan overnachten
Sluiten