Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 6 nov 2016

3 manieren om je oude bank een upgrade te geven

Een woonkamer zonder bank is eigenlijk niet compleet. Wij vinden het dan ook belangrijk dat een bank lekker zit én er goed uitziet! En dan hebben we het niet alleen over de staat waarin je bank zich verkeert, maar ook over het model van je bank.

De interieur collecties veranderen natuurlijk door de jaren heen en daarmee ook jouw smaak. Wat je drie jaar geleden mooi vond kan nu totaal niet meer je smaak zijn. Maar om nou om de drie jaar een nieuwe bank aan te schaffen? Niet zo’n goed plan. Daarom laten we zien hoe je die oude bank super makkelijk een upgrade kunt geven.

Bron: Catalogs

1. Vervang de poten

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar poten zijn heel bepalend voor de uitstraling van een meubelstuk. Vervang je deze, dan verandert de hele look van de bank. Dunne pootjes zorgen er bijvoorbeeld voor dat je bank eleganter en duurder lijkt.

>> Grappig! Dit zegt je bank over jouw persoonlijkheid.

Bron: Objekt

2. Binnen twee minuten een nieuwe bekleding

Je kunt je bank binnen twee minuten een semi-nieuwe look geven door in plaats van nieuwe bekleding, een kleed over je bank te wikkelen, of deze er los overheen te leggen. Ook handig als er vlekken in je bank zitten die er (na het uitproberen van deze tips!) maar niet uit willen gaan en je toch je oude bank wilt houden.

3. Nieuwe hoes

Dit is de duurdere versie van de tip hierboven, maar nog steeds heel low-budget in vergelijking met het kopen van een nieuwe bank. Bij bepaalde merken kun je losse hoezen kopen waarmee je je oude bekleding kunt vervangen. Zo heb je voor een klein prijsje een totaal nieuwe look gecreëerd als je bijvoorbeeld voor een andere kleur hoes kiest. Niet elk interieur label verkoopt standaard hoezen en misschien is jouw model wel outdated. In dat geval kun je met je oude hoes naar een stoffeerder of naai atelier voor een nieuw exemplaar.

Als je zelf aan de slag gaat met je oude bank is het wel zo handig om een beetje te weten hoe zo’n meubelstuk dan in elkaar zit. Bekijk deze infographic voor een stukje achtergrondinformatie over banken.

EXTRA TIP
Als je je bank veel gebruikt – wat waarschijnlijk het geval is – dan is de kans groot dat hij er op een gegeven moment niet meer als nieuw uitziet. Dat wil zeggen: ingezakt. Maar geen paniek! Roomed geeft je in deze DIY tips waarmee je je bank weer vormgeeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 manieren om je oude bank een upgrade te geven
Sluiten